Specialistai patvirtino ankstesnes išvadas dėl Drąsiaus Kedžio mirties

Specialistai patvirtino ankstesnes išvadas dėl Drąsiaus Kedžio mirties

Pirmadienį Generalinėje prokuratūroje gauta Valstybinės teismo medicinos tarnybos prie Teisingumo ministerijos specialistų komisijos išvada, kurioje atsakyta į nukentėjusiosios Laimutės Kedienės pateiktus papildomus 20 klausimų dėljos sūnaus Drąsiaus Kedžio mirties aplinkybių.

Moteris klausimus pateikė šių metų rugsėjo 16-ąją.

Pasak specialistų, atsakymai į juos tik patvirtina ir patikslina ankstesnės ekspertizės, darytos liepos 14-ąją išvadą. Joje nurodyta, kad D. Kedys mirė nuo uždusimo, užkimšus kvėpavimo takus svetimkūniais - švendrės lapu ir skrandžio turiniu. Atsakymai taip pat neprieštarauja ir papildomai Valstybinės teismo medicinos tarnybos specialistų išvadai, kuri patvirtino, jog sužalojimai D. Kedžiui padaryti po mirties.
 
Supažindinus L. Kedienę su gauta išvada, bus pradėta teismo medicininės ekspertizės skyrimo užsienyje procedūra, kuri negalėjo būti paskirta iki šiol dėl L. Kedienės papildomų klausimų Lietuvos ekspertams, nors tą Generalinė prokuratūra norėjo padaryti dar šią vasarą.

Kokios šalies ekspertai atliks ekspertizę – spręs teismas. Užsienio ekspertus teismui pasiūlyti turi teisę ir nukentėjusioji, susipažinusi su minėtais Lietuvos ekspertų atsakymais.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder