Studentė gali būti ne vienintelė auka

Studentė gali būti ne vienintelė auka

Nuo pranešimo apie dingusią studentę iki šiol pareigūnai padarė daug, tačiau lieka dar nemažai neatsakytų klausimų.

Apie 20-metės Justinos Šikšniūtės dingimą pranešta po to, kai ji sekmadienį apie 19 val. iš Šilutės rajone esančių Saugų pakeleivingu automobiliu išvyko į Klaipėdą, bet į Statybininkų prospekte esantį bendrabutį nesugrįžo.

Jau kitą dieną apklaustas ją pavežti pasisiūlęs Valdas Jankauskas (gim. 1991 m.), o antradienį ryte jis buvo sulaikytas, prisipažino dėl nužudymo, trečiadienį rasti merginos palaikai, įtariamasis suimtas 3 mėnesiams.

Ketvirtadienį jaunuolis pareigūnams davė parodymus įvykio vietoje, jam kol kas pareikšti įtarimai dėl nužudymo - negavus raštiškų teismo medicinos ekspertų išvadų negalima tvirtinti, ar J. Šikšniūtė buvo išprievartauta, ar taip pasielgta iki jos mirties ar po.

"Tačiau viskas krypsta link to, kad tai buvo seksualinio pobūdžio nusikaltimas. Jei tai pasitvirtins, įtariamajam bus pareikšti kaltinimai ir dėl seksualinio prievartavimo, ir nužudymo slepiant nusikaltimą", - sakė ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras Aurelijus Stanislovaitis.

Prokurorai: J. Šikšniūtės nužudymo byloje tvirtinasi seksualinio užpuolimo versija. Eimanto Chachlovo nuotr.

Teigiama, jog ant merginos kūno pastebėtos durtinės žaizdos, bet jos - ne mirties priežastis: pabėgti nuo V. Jankausko bandžiusiai studentei suduotas ne vienas smūgis rankomis ar kojomis.

Neaišku, ar įtariamasis nusikaltimą įvykdė spontaniškai, ar jį suplanavo, ar buvo apsvaigęs nuo narkotikų, alkoholio. Neatmetama galimybė, jog V. Jankauskas anksčiau yra užpuolęs kitas merginas - jei tokių yra, prokurorai prašo jas atsiliepti.

"Gal tik tie užpuolimai nesibaigė taip skaudžiai", - sakė Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius.

Klaipėdos apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas teigė, kad jau po pirmos apklausos pirmadienį pareigūnams nekilo abejonių, jog V. Jankauskas yra įtariamasis.

"Per naktį buvo atlikti tam tikri tyrimo veiksmai, paaiškėjo labai daug aplinkybių, ši versija pasitvirtino ir įtariamasis sulaikytas.

Kodėl jis nenuosekliai davė parodymus, nežinau, neaišku, kokia jo psichinė būklė" , - sakė jis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder