Sulaikyti kauniečiai, aprūpindavę sostinę metamfetaminu

Sulaikyti kauniečiai, aprūpindavę sostinę metamfetaminu

Vilniuje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto narkotinių bei psichotropinių medžiagų platinimo labai dideliais kiekais.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto trečiajame policijos komisariate po to, kai 2014 m. lapkričio mėnesį Vilniuje buvo sulaikyti narkotikus vartojantys asmenys, pas kuriuos rasta psichotropinės medžiagos - metamfetamino. Nustačius asmenį, platinusį psichotropines medžiagas, buvo atliktos kratos, kurių metu taip pat rasta metamfetamino. Atlikus keletą sulaikymų bei kratų aukštesnį rangą narkotikų platinimo grandinėje turinčių asmenų, ikiteisminį tyrimą savo žinion perėmė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai. Pareigūnams toliau fiksuojant daromas nusikalstamas veikas bei atliekant neviešo pobūdžio veiksmus, buvo nustatyta, jog Lietuvos sostinę psichotropine medžiaga - metamfetaminu aprūpina Kauno miesto gyventojai, kurie, turimais duomenimis, priskiriami organizuotoms nusikalstamoms struktūroms.

Po atlikto išsamaus ir visapusiško tyrimo, pasitelkus kolegas iš Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos, rugpjūčio viduryje Kaune buvo sulaikyti du asmenys, platinę psichotropines medžiagas labai dideliais kiekiais. Sulaikymo operaciją buvo nuspręsta atlikti tik surinkus pakankamai duomenų apie daromus sunkius ir labai sunkius nusikaltimus. Sulaikius du kauniečius buvo atliktos kratos jų gyvenamosiose bei kitose vietose, taip pat jų naudojamose transporto priemonėse. Kauniečiams įteikti pranešimai apie įtarimus dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėto disponavimo labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu. Vilniaus miesto apylinkės teismas paskyrė jiems kardomąsias priemones - suėmimą.

Pasak Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pranešimo, atliktų kratų metų rasti pinigai, kaip manoma, gauti tiesiogiai iš nusikalstamos veikos - pardavus psichotropinę medžiagą. Tyrimo metu iš nelegalios apyvartos paimta apie 3 kg psichotropinės medžiagos - metamfetamino. Iš viso šioje ikiteisminio tyrimo medžiagoje dešimčiai asmenų yra įteikti pranešimai apie įtarimus dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis bei jų platinimo. Manoma, kad sulaikomų asmenų bus daugiau.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder