Sutuoktinių porai gintaro įvežti nepavyko

Sutuoktinių porai gintaro įvežti nepavyko

Antradienį, rugpjūčio 18 d., Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai pasienio kontrolės punkte su Rusija aptiko Rusijos piliečių gabentą gintaro kontrabandą, vertinamą daugiau nei 3 000 eurų.

Į Nidos kelio postą iš Rusijos Federacijos 43 m. Kaliningrado srities gyventojas A. Y. su žmona lengvuoju automobiliu „Opel Vectra“ atvyko apie 7 val. Rusijos pilietis muitinės pareigūnams deklaravo gabenantis tik degalus kuro bake. Detaliai patikrinę automobilį ir keleivių gabenamus daiktus, muitinės pareigūnai automobilio atsarginėje padangoje bei bagažinėje, tarp asmeninių daiktų, rado paslėptos gintaro žaliavos. Iš viso į Lietuvą vykusi sutuoktinių pora iš Rusijos nedeklaruodama muitinei gabeno daugiau nei 11 kg gintaro žaliavos.

Daugiau nei 3 000 eurų įvertinta gintaro žaliava yra sulaikyta, Rusijos piliečiui A. Y. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas pagal ATPK 210 str. 1 d.

Panašus pažeidimas š. m. rugpjūčio 14 d. buvo išaiškintas ir Panemunės kelio poste. Tąkart Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė dviejų Rusijos piliečių gabentą gintaro kontrabandą, vertinamą daugiau nei 1 500 eurų.

Iš viso šiais metais Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai sulaikė daugiau nei 155 kg neapdoroto gintaro ir gintaro dirbinių, kurių vertė – daugiau nei 20 000 eurų.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder