Tarnybiniai šunys įgūdžius demonstruos tarptautiniame narkotikų paieškos čempionate

Tarnybiniai šunys įgūdžius demonstruos tarptautiniame narkotikų paieškos čempionate

Trečiadienį Vilniaus rajone prasideda IV Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atvirasis tarptautinis narkotinių medžiagų paieškos su tarnybiniais šunimis meistriškumo čempionatas.

Tai vienas svarbiausių ir prestižiškiausių tokio pobūdžio renginių ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione.

Jame dėl geriausiųjų vardo varžysis visų 6 fizinę Lietuvos sienos apsaugą vykdančių rinktinių komandos, taip pat kinologai su tarnybiniais šunimis iš Muitinės kriminalinės tarnybos, Lietuvos kariuomenės Karo policijos, Kalėjimų departamento. Profesionaliausius kinologus su narkotikų ieškoti išmokytais šunimis į šį čempionatą atsiunčia Baltarusijos, Estijos, Latvijos sienos apsaugos tarnybos bei Rusijos Kaliningrado srities pasieniečiai.

Iš viso čempionate dėl garbingo nugalėtojų vardo rungsis 25 kinologai su savo keturkojais augintiniais. Bus varžomasi komandinėje ir asmeninėje įskaitose.

Kiekvieną komandą sudarys du pareigūnai ir du tarnybiniai šunys.

Čempionato atidarymas trečiadienio rytą surengtas Vilniaus rajone, Medininkuose, esančios VSAT Pasieniečių mokyklos centrinėje aikštėje.

Iškart po jo kinologų ir jų augintinių lauks pirmas išbandymas - tarnybiniai šunys savo sugebėjimus aptinkant narkotikus turės pademonstruoti patalpų ir transporto priemonių apieškos rungtyse.

Ketvirtadienį keturkojai sekliai dalyvaus dar dviejose - bagažo ir asmenų apieškos - rungtyse. Pavakare čempionato teisėjai paskelbs bei apdovanos varžybų nugalėtojus ir prizininkus. Ten pat, Pasieniečių mokykloje, įvyks ir iškilminga čempionato uždarymo ceremonija.

Pasieniečių veikloje tarnybinių šunų, kurių šiuo metu VSAT tarnauja apie 170, panaudojimas yra labai efektyvus išaiškinant sienos pažeidėjus, nelegalius imigrantus, persekiojant kontrabandininkus, ieškant narkotinių medžiagų ir sprogmenų.

Pasieniečių kinologai nuolat kviečiami pagalbon, kai reikia ieškoti dingusių žmonių, sekti "karštais" nusikaltėlių pėdsakais, aptikti pasimetusius gyvulius.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder