Teisme - šokiruojantys Kedžių ir kaimynų liudijimai

Teisme - šokiruojantys Kedžių ir kaimynų liudijimai

Vilniaus miesto antrajame apylinkės teisme toliau nagrinėjama mažametės tvirkinimo byla, kur kaltinamai pareikšti kauniečiui, pernai vasarą mirusiam verslininkui Andriui Ūsui. Antradienį teismo posėdyje apklausiami liudytojai - Drąsiaus Kedžio tėvai ir kaimynės Danutė Degutienė bei Olga Girdauskienė.

Nuo antradienio ryto vykstančiame teismo posėdyje pirmiausia buvo apklaustos Kedžių kaimynės.

Kaimynė D. Degutienė pasakojo, kaip mergaitė pasakodavo, kas tas A. Ūsas, ką jis mažametei liepdavo daryti.

"Mergaitė atsigulė ant plytelių, parodydavo, kaip reikia daryti, (...) tampo, bėga sysalas rausvas", - teisme pasakojo ikiteisminiame tyrime apklausta liudytoja.

D. Degutienė plačiau mergaitės žodžių nedetalizavo, nes "esą jai gėda".

A. Ūso tėvas Aleksandras Ūsas moters klausė, ar mergaitė minėjo tik A. Ūso pavardę, ar ir kitų asmenų. A. Ūso našlė Guoda Ūsienė teiravosi, kodėl mergaitė, būdama šneki, apie tai kalbėti pradėjo tik jai pradėjus gyventi pas Kedžius.

Kita liudytoja - Kedžių kaimynė O. Girdauskienė pasakojo, kad Laimutė Stankūnaitė atėjusi gyventi pas Kedžius "pakliuvo į gerą aplinką". Liudytoja dėstė, kad mažametė D. Kedžio dukra buvo "ne kaip visi". Mergaitę kaimynė apibūdino kaip drovią, tačiau bendraujančią, bet nei iš šio nei iš to ji pradėdavusi maivytis kaip moteriškė, pasakodavo, kaip ją nepažįstami asmenys bučiuodavo, laižydavo. Mergaitė teigė, kad "Jonas buvo baltas, Andrius- storas, o Aidas - pats gražiausias".

"Aš pagalvojau - gal jinai kažką matė - draugus, mamą", - sakė O. Girdauskienė.

Pasak jos, mergaitė kartais mėgindavo pašokti kaip striptizo šokėja - esą taip šoko mama. Anot liudytojos, mergaitė pagal savo amžių nelabai gerai kalbėjo. Kedžių kaimynė teismui liudijo apie tai, kad mergaitė jai pasakojo, jog jie miegodavo trise - mergaitė, L. Stankūnaitė ir A. Ūsas. A. Ūsas nešdavo ją "į vonią kaip žuvytę", liepdavo gulti ant žemės, "kišdavo sysalą".

O. Girdauskienės teigimu, mergaitė paniškai bijodavo vyrų, net vengdavo valgyti su šeimos nariais. Keista Kedžių kaimynei atrodė ir tai, kad D. Kedžio dukra jos klausdavo, ar ši gali būti jos mama.

Drąsiaus Kedžio tėvas Vytautas Andrius Kedys teisme paliudijo iki šiol ikiteisminio tyrimo pareigūnams neskelbtą aplinkybę - esą kartą, kai jis nuvyko iš L. Stankūnaitės pasiimti anūkės, jos bute sutiko A. Ūsą, kuris vilkėjo tik apatines kelnaites. Tuo metu A. Ūsas buvo tuomečio Seimo pirmininko Viktoro Muntiano padėjėjas vaiko teisių klausimais. D. Kedžio dukrai tada buvo apie trejus metus.

"Net sūnui nesakiau, bet šitą mačiau", - kalbėjo V. A. Kedys.

Anot D. Kedžio tėvo, pasakojimus apie galimai patiriamą anūkės seksualinę prievartą jis iš mergaitės išgirdęs po to, kai anūkė pradėjo lankyti savaitinį darželį. Senelis anūkę susitikimams su motina vežė apie 280 kartų.

"Mane tepdavo, bučiuodavo, laižydavo, o paskui pasakojimai kuo toliau, tuo gražesni buvo", - liudijo liudytojas.

Pasak jo, anūkė pasakodavo apie tai, kaip ją laižydavo, tepdavo kremu, ateidavo Jonas, Andrius, Aidas ir "užsiiminėdavo negerais dalykais", "sysalus tampė".

V. A. Kedys dėstė, kad L. Stankūnaitė buvusi neištikima jo sūnui Drąsiui, laiką dažnai leisdavo naktiniuose klubuose.

D. Kedžio tėvas taip pat teismui papasakojo, kad sūnus enciklopedijose ieškojęs, žodžio "pedofilija" reikšmės. Tai išsiaiškinęs jis kreipėsi į pareigūnus, tačiau šiems į tai nesureagavus, D. Kedys nusprendė mergaitę filmuoti.

Apklausęs tris liudytojus nuo antradienio ryto posėdžiavęs teismas padarė valandos pertrauką. Posėdyje dar turėtų liudyti Laimutė Kedienė.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder