Telšiuose nužudytas smurtaujantį vyrą bandęs tramdyti pareigūnas

Telšiuose nužudytas smurtaujantį vyrą bandęs tramdyti pareigūnas

Telšių rajone tarnybos metu mirtinai sužalotas policijos patrulis.

Penktadienį, 17.38 val., buvo gautas pranešimas, kad Telšių rajono Tryškių miestelyje sūnus smurtauja prieš motiną. Policijos pareigūnams nuvykus į įvykio vietą, įtariamasis pasipriešino policijos pareigūnui. Grumtynių metu įtariamasis (gimęs 1990 m.) peiliu į kaklą mirtinai sužalojo Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos biuro vyriausiąjį patrulį Liudą Šimkų (gimusį 1980 m.). Kartu su juo buvusi pareigūnė nesužalota.

Pasak Policijos departamento pranešimo, įtariamasis sulaikytas netoliese įvykio vietos, jis nesužalotas, sulaikytas ir uždarytas į Telšių areštinę. Įtariamajam nustatytas 0,21 prom. girtumas, jis anksčiau teistas.

Pareigūno L. Šimkaus stažas - 15 metų. Su žmona augina du mažamečius vaikus. Kartu buvusios pareigūnės (gimusios 1994 m.) stažas - 2 metai 11 mėnesių.

"Valstybė prarado puikų ir patyrusį pareigūną, šeima neteko mylimo tėvo, kuris gelbėdamas kitų gyvybę, pats paaukojo savąją. Policijos bendruomenei tai didelis smūgis, esame pasirengę visomis išgalėmis pagelbėti žuvusiojo pareigūno Liudo šeimai", - sako laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Donatas Malaškevičius.

Visa Lietuvos policijos bendruomenė reiškia nuoširdžią užuojautą žuvusio pareigūno artimiesiems.

Dėl tarnybos metu nužudyto policininko pareiškė užuojautą ir Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius.

"Garbingai vykdęs savo pareigą policininkas neteko gyvybės. Tai iš tiesų skaudus įvykis, beprasmė jauno vyro žūtis. Tai tik dar kartą įrodo, koks pavojingas ir atsakingas yra policijos darbas. Reiškiu nuoširdžią užuojautą žuvusio policininko šeimai, artimiesiems ir kolegoms, linkiu stiprybės ir vienybės šiuo sunkiu laikotarpiu", - sakoma Vyriausybės vadovo užuojautoje.

Tai 33 pareigūnas, žuvęs nuo Nepriklausomybės atkūrimo.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder