Tėvas ir sūnus nuteisti už pasikėsinimą apgaule gauti draudimo išmoką

Tėvas ir sūnus nuteisti už pasikėsinimą apgaule gauti draudimo išmoką

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas nubaudė tėvą ir sūnų, kurie apgaulės būdu bandė gauti draudimo išmoką.

J. D. skirtas laisvės apribojimas vieniems metams ir trims mėnesiams įpareigojant nuo 23 val. iki 6 val. būti nuolatinėje gyvenamojoje vietoje, išskyrus jei išėjimas susijęs su darbu. Per laisvės apribojimo laikotarpį jis turės atlyginti padarytą žalą.

A. D. paskirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė, ją atliekant pataisos namuose.

Civilinio ieškovo AB "Lietuvos draudimas" pareikštą civilinį ieškinį teismas tenkino iš dalies ir priteisė solidariai iš abiejų teisiamųjų "Lietuvos draudimo" naudai 42 500 litų turtinei žalai atlyginti.

Bylos duomenimis, neblaivus A. D. padarė autoįvykį, kurio metu jis nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į medį. Norėdamas gauti draudimo išmoką už sugadintą automobilį, draustą transporto priemonių KASKO draudimu, autoįvykio vietoje jis paprašė tėvo J. D., kad šis pareigūnams nurodytų melagingus duomenis apie autoįvykio aplinkybes, kad sakytų, jog automobilį vairavo J. D.

J. D. pagamino netikrus dokumentus ir prašyme išmokėti draudimo išmoką nurodė žinomai melagingus duomenis.

Todėl administracinio teisės pažeidimo protokole buvo išdėstyti tikrovės neatitinkantys faktai apie neva tėvo padarytą administracinį teisės pažeidimą, už ką pastarasis buvo patrauktas administracinėn atsakomybėn bei A. D. kartu su tėvu J. D. savo naudai įgijo didelės vertės svetimą turtą - "Lietuvos draudimas" J. D. išmokėjo 71 000 litų.

Teismas, skirdamas bausmę nuteistajam A. D., atsižvelgė į tai, jog šis padarė nusikaltimą turėdamas neišnykusį ir nepanaikintą teistumą. Anksčiau buvo teistas keturis kartus, šiuo metu Vilniaus apygardos teisme nagrinėjama kita jo baudžiamoji byla.

Byloje nukentėjusioji AB "Lietuvos draudimas" pareiškė 65 000 litų civilinį ieškinį dėl turtinės žalos atlyginimo.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder