Tranzitiniuose traukiniuose ieškoti pažeidėjų pareigūnams padės specialiai apmokyti šunys

Tranzitiniuose traukiniuose ieškoti pažeidėjų pareigūnams padės specialiai apmokyti šunys

Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos įgyvendino Išorės sienų fondo dalies "Specialioji tranzito schema" projektą "Tarnybinių šunų ir kinologų įrangos įsigijimas".

Įsigyta 11 tarnybinių šunų, kurie bus apmokyti ir galės ieškoti tvarkos pažeidėjų tranzitiniuose traukiniuose. Jie bus išmokyti atlikti paiešką, persekioti ir sulaikyti asmenis. Iš programai skirtų lėšų taip pat įsigyta 11 voljerų, 3 specialios šunų dresavimo įrangos rinkiniai ir 11 šunų priežiūros rinkinių. Įsigyta kinologų įranga palengvins ir pagerins kinologų darbą, suteiks galimybę tinkamai dresuoti šunis, parengti juos darbui ir prižiūrėti.

Tarnybiniai šunys ir kinologų įranga leis užtikrinti pareigūnų, dirbančių su Specialiąją tranzito schema, darbo efektyvumą, tikrinant tranzitu vykstančius keleivius ir jų transporto priemones (traukinius ir kelių transportą), persekiojant ir sulaikant asmenis bei ieškant narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

11 tarnybinių šunų ir kinologų įranga perduoti Vilniaus aps. VPK, Kauno aps. VPK, Panevėžio aps. VPK, Šiaulių aps. VPK, Tauragės aps. VPK, Telšių aps. VPK ir Lietuvos policijos kriminalistinių tyrimų centrui.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder