Trečiadienio vakarą pagrobtos mergaitės paieška - bevaisė

Trečiadienio vakarą pagrobtos mergaitės paieška - bevaisė

Vilniuje po visą naktį vykusių paieškų dar nepavyko rasti trečiadienį Karoliniškių mikrorajone, kaip įtariama, pagrobtos mergaitės. Niekas nesikreipė ir dėl dingusio vaiko, ketvirtadienio rytą pranešė LRT radijas.

Policija tęsia paiešką, tikrina surinktą informaciją ir tiria visas versijas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vaiko pagrobimo.

Kaip trečiadienio vakarą informavo Vilniaus apskrities policija, apie 19.14 val. buvo gautas pranešimas, kad Vilniuje, Sausio 13-osios gatvėje, į nenustatytos markės automobilį (sidabrinės ar auksinės spalvos) užsienietiškais numeriais galimai buvo įsodinta nepilnametė (11-12 metų).

Policija kreipėsi į visus, pastebėjusius šį automobilį ar įtartinus asmenis, ir prašė nedelsiant apie tai pranešti telefonu 112. Taip pat buvo prašoma kreiptis ir tėvus, kurie neturi duomenų, kur yra jų vaikai.

Vėliau policija kreipėsi ir į visuomenę prašydama atsiliepti vairuotojus, kurie sausio 15 d. nuo 18 iki 20 val. važiavo Karoliniškių ir Lazdynų mikrorajonais (ypač Laisvės prospektu ir Sausio 13-osios gatve), kurių automobiliuose įrengti vaizdo registratoriai. Jų buvo prašoma vaizdo registratorių medžiagą išsaugoti ir susisiekti su policijos kontaktiniu asmeniu.

Didžiulės policijos pajėgos telkiamos galimai pagrobtos mergaitės paieškai

Trečiadienį, apie 19 val. gautas pranešimas apie galimai pagrobtą mergaitę Vilniuje, Sausio 13-osios g., prie televizijos bokšto. Skelbiama, kad ieškomas automobilis su užsienietiškais (geltonais) numeriais, markė nenustatyta, sidabrinės ar geltonos spalvos.

Pranešama, kad kai kuriose sankryžose mieste išstatyti greitį mažinantys kelio ženklai, tikrinami automobiliai. Gyventojų prašoma nedelsiant pranešti pastebėjus minėtą automobilį ar įtartinus asmenis.

Nurodoma, kad nepažįstamasis per prievartą įgrūdo 11-12 metų mergaitę į automobilį ir išvažiavo.

Socialiniuose tinkluose sostinės gyventojai prašo nepranešinėti apie vietas, kuriose tikrinami automobiliai, kad ši informacija nepasiektų pagrobėjų.

Paieškos tęsiasi

Kaip skelbiama žiniasklaidoje, Vilniaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate dėl šio įvykio įsteigtas štabas. Komisariate dirba apskrities policijos viršininkas Saulius Gagas, jo pavaduotojas Mindaugas Stravinskas bei Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Marekas Gulbinovičius.
 

„Ačiū visiems, kas dalinatės informacija. Ir toliau laukiame bet kokios, su įvykiu susijusios, informacijos. Kai tik mergaitė bus rasta, visuomenė bus nedelsiant informuota. Socialiniuose tinkluose sklando labai daug netikrų gandų. Pareigūnai toliau intensyviai dirba, darome viską, ką galime, tikriname visas galimas versijas,“ - socialiniuose tinkluose skelbia Lietuvos policija.

Skelbiama, kad vėlyvą vakarą į policiją paskambino moteris, teigianti mačiusi pagrobimą. Apie 22.50 val. ji buvo apklausta.

Be to, pranešama, kad prie prekybos centro BIG pastebėtas sidabrinės spalvos automobilis „Volvo“ su olandiškais numeriais, tačiau po patikrinimo įtarimai nepasitvirtino.

Policija dar kartą kreipiasi į tėvus

„Dar kartą prašome visų tėvų, kurių vaikai negrįžo namo ir jie neturi informacijos apie jų buvimo vietą, paskambinti 112“, - skelbiama Lietuvos policijos įraše „Facebook“ tinkle.

Žiniasklaidoje pranešama, kad vidurnaktį pareigūnai toliau dirbo su liudininke ir apie pagrobimą pranešusiais vaikais. Kontroliuojami išvažiavimai iš Vilniaus.

 

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder