Už aplaidumą teisėjo darbe - griežtas papeikimas

Už aplaidumą teisėjo darbe - griežtas papeikimas

Teisėjų garbės teismas Kauno miesto apylinkės teismo teisėją Valentiną Ščerbakovą nubaudė griežtu papeikimu.

Toks sprendimas priimtas konstatavus, kad teisėja, atlikdama pareigas, nesilaikė civilinių bylų nagrinėjimo, tvarkymo ir saugojimo reikalavimų, taip pat protokolų ir kitų procesinių dokumentų surašymo terminų, laiku neperdavė bylų raštinei, vilkino civilinių bylų nagrinėjimą.

Teismas taip pat nustatė, kad teisėjos darbe pasitaikė atvejų, kai netinkamai buvo įvedami duomenys į teismų informacinę sistemą, kai kuriose civilinėse bylose buvo rasta dokumentų, kurie neįsiūti, nesunumeruoti, laikomi netvarkingai, be to, kai kurios civilinės bylos ilgai buvo neperduotos į raštinę.

Teisėjai drausmės byla buvo iškelta pagal Kauno miesto apylinkės teismo pirmininko teikimą.

Teismo nuomone, šiais veiksmais teisėja pažeidė Teisėjų etikos kodekso reikalavimus, taip pat pažemino teisėjo vardą ir pakenkė teismo autoritetui.

Vasario 18-ąją vykusiame teismo posėdyje teisėja V. Ščerbakova pripažino padarytus pažeidimus ir nurodė, kad, nors niekas negali pateisinti tokių pažeidimų, tačiau dėl asmeninių šeimos problemų ir sveikatos būklės ji neturėjo galimybių dirbti po darbo laiko arba namuose. Teismas, priimdamas sprendimą dėl drausminės nuobaudos skyrimo, atsižvelgė į teisėjos prisipažinimą ir išgyvenimą dėl susidariusios situacijos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder