Už gaisrą "Vienkiemyje" - milijono draudimo išmoka

Už gaisrą "Vienkiemyje" - milijono draudimo išmoka

Už pernai spalį sudegusią kavinę-barą "Karčema", esančią Kretingos rajono Padvarių kaime įsikūrusiame poilsio komplekse "Vienkiemis", draudimo bendrovė "PZU Lietuva" išmokėjo 988 tūkst. litų žalos atlyginimo. Tai yra viena didžiausių išmokų turto draudimo rinkoje 2010 metais.

Pasak sudegusios kavinės-baro "Karčema" savininkės Jolandos Šoblinskienės, pastato mansardoje įsiplieskęs gaisras nendrėmis dengtu stogu per kelias minutes išplito po visą statinį. Gaisro metu "Karčemoje" buvo darbuotojai ir du lankytojai. Laimė, žmonės spėjo evakuotis ir liko sveiki, tačiau vertingų daiktų nepavyko išsaugoti.

Pasak Kretingos Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos inspektorių, tirta daugybė versijų, tačiau tiksli gaisro priežastis nenustatyta, aišku tai, jog jis kilo ne dėl neatsargių ar tyčinių žmogaus veikų. Ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio nutrauktas.

"PZU Lietuva" atstovo teigimu, įvertinti gaisro metu patirtą žalą buvo sudėtinga, nes iš buvusios kavinės liko tik mūrinės sienos.

"Mūsų bendrovės ekspertai į įvykio vietą atvyko iškart po to, kai tik gaisras buvo užgesintas. Nedelsiant pradėjome tirti draudžiamojo įvykio aplinkybes, kad šeimininkai galėtų sutvarkyti nelaimės vietą. "Karčemos" nuostolius vertinti buvo itin sudėtinga - po gaisro liko tik mūrinės sienos", - sakė "PZU Lietuva" Žalų departamento direktorius Modestas Žilionis.

"PZU Lietuva" ekspertai sako, kad gaisrai yra viena staigiausių ir daugiausia nuostolių sukeliančių draudžiamųjų įvykių priežasčių. Pernai buvo įregistruoti 140 draudžiamųjų įvykių namų turtui, kurių priežastis buvo ugnis. Jiems atlyginti išmokėta ir rezervuota 3,3 mln. litų.

Draudimo bendrovė "PZU Lietuva" per vienuolika praėjusių metų mėnesių išmokėjo 77,4 mln. litų draudimo išmokų. Išmokos už gyventojų ir įmonių turtą sudaro 10 mln. litų.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder