Užsidegus riebalams viena klaida gali kainuoti itin brangiai

Užsidegus riebalams viena klaida gali kainuoti itin brangiai

Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba praneša apie skaudžią nelaimę Šiauliuose. Puodel ant viryklės užsidegus riebalams vyriškis padarė klaidą, kuri jam kainavo itin brangiai - nudegęs jis atsidūrė ligoninėje.

Valgį gaminęs vyras ėmė panikuoti, kai puode pasirodė liepsna ir mėgino jį išmesti pro langą. Tačiau karštas puodas krito jam iš rankų. Žmogus apsipylė degančiais riebalais. Apdegė rankos ir kojos, tad prireikė medikų pagalbos. Taip pat apsvilo ir virtuvinė užuolaida.

„Ką daryti, jeigu puode ar keptuvėje užsidegė riebalai? Jokiu būdu jų negalima gesinti vandeniu, nes gali įvykti sprogimas ir namuose kilti gaisras. Pirmiausia išjunkite dujas ar elektrą viryklėje ir puodą ar keptuvę uždenkite dangčiu ar storu audiniu, kad į vidų nepatektų oras", - rašoma Valstybinė priešgaisrinė gelbėjimo tarnybos pranešime spaudai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet nuo svylančio maisto jau kilo 477 gaisrai.

„Kad jūsų namai būtų saugūs, nelaikykite virtuvėje degių medžiagų, nestatykite viryklės prie užuolaidų, nes jos netikėtai gali užsiliepsnoti, nelaikykite virtuvėje nereikalingų daiktų, baldų, makulatūros", - pataria ugniagesiai.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder