Valdininkė buvo nenuoširdi

Valdininkė buvo nenuoširdi

Klaipėdos savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėjai Raimondai Gružienei nepavyko išvengti atsakomybės už tai, dėl ko ji prisipažino.

Valdininkė Specialiųjų tyrimų tarnybos akiratyje atsidūrė po to, kai vienas verslininkas prisipažino davęs jai kyšį, taip siekdamas palankaus sprendimo dėl savo sklypų Plytinėje - po 2010 metais įvykusio pokalbio su skyriaus vedėja jos kabinete tarp popierių paliko 200 litų.

Praėjus dviem metams pokyčių nesulaukęs verslininkas R. Gružienei tai priminė, o ši jam grąžino pinigus.

Tačiau dėl tokio jos poelgio sklypų savininkas neatlyžo ir istorija pasiekė pareigūnų ausis. Verslininko atžvilgiu tyrimas nutrauktas, o R. Gružienei iškelta baudžiamoji byla dėl kyšininkavimo.

2013-ųjų gruodį R. Gružienę Klaipėdos miesto apylinkės teismas pripažino kalta, metus uždraudė jai dirbti skyriaus vedėja ir skyrė 2,6 tūkst. litų baudą.

Pirmosios instancijos teisme kaltės neneigusi valdininkė šį sprendimą vis dėlto apskundė Klaipėdos apygardos teismui ir paprašė ją nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal sutuoktinio laidavimą. Ji mano, kad teismas neįvertino jos prisipažimo ir to, kad dėl to ji gailėjosi.

Tačiau ketvirtadienį paskelbta, jog draudimas vadovauti skyriui paliekamas, tačiau panaikinta R. Gružienei skirta bauda. Teismas tarp tokio sprendimo motyvų paminėjo ir tai, jog jos prisipažinimas buvo "nenuoširdus" ir nelaikomas lengvinančia aplinkybe.

Šis sprendimas iš karto įsiteisėjo, bet dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder