Valdininkės karjerą griauna 200 litų

Valdininkės karjerą griauna 200 litų

Klaipėdos savivaldybės Žemėtvarkos skyriaus vedėja Raimonda Gružienė priverstinai turės apleisti pareigas, bet turės teisę į ją sugrįžti. Be to, reikės sumokėti tūkstantinę baudą. Tiek valdininkei atsieis kabinete rasti 200 litų.

Šiandien Klaipėdos miesto apylinkės teisme skyriaus vedėja išklausė nuosprendį baudžiamojoje byloje, kuri jai iškelta dėl dar 2010 metais iš vieno verslininko nereikalautų, tačiau paimtų 200 litų.

Verslininkas, turintis žemės sklypus Plytinėje, šią sumą paliko po vieno iš apsilankymo R. Gružienės kabinete - jis pinigus padėjo ant stalo pamanęs, kad vedėja už tai reikalus dėl tarp jo sklypų įsiterpusios valstybinės žemės įsigijimo sutvarkys greičiau.

Patarimą bendrauti tiesiogiai su R. Gružiene verslininkas gavo iš tuometinio Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus Aloyzo Každailevičiaus.

Tačiau norimo rezultato nesulaukęs, po dviejų metų klaipėdietis kreipėsi į teisėsaugą. Teismui jis aiškino, kad kaip kyšio užuominą suprato R. Gružienės žodžius "spręsim", "darysim", "bet va su laiku kaip daryti".

Valdininkė ikiteisminio tyrimo metu kaltinimų kratėsi, o teisme savo kaltę iš esmės pripažino, sakė, kad po vyriškio vizito ji savo kabinete, tarp popierių rado 200 litų kupiūrą. R. Gružienės teigimu, po minėto įvykio praėjus dviems metams verslininkas jai priekaištavęs dėl pinigų, tad ji nusprendusi 200 litų grąžinti - nuvežė juos į namus. Tą patvirtino ir verslininko namiškiai.

Atsižvelgęs į visas aplinkybes teismas R. Gružienei skyrė 2,6 tūkst. litų baudą ir uždraudė metus dirbti vedėjos pareigose, nors savivaldybėje vadovai ją apibūdina kaip gerą ir profesionalią darbuotoją.

R. Gružienė per 20 dienų dar gali apskųsti paskirtą bausmę.

Tuo tarpu verslininkas už valstybės tarnautojo papirkimą atsakomybės išvengs - ikiteisminis jo atžvilgiu praėjusių metų gruodį nutrauktas bylą kuruojančio prokuroro nutarimu.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder