Vienas iš galimų kandidatų vadovauti Lietuvos policijai - Saulius Skvernelis

Vienas iš galimų kandidatų vadovauti Lietuvos policijai - Saulius Skvernelis

Vienas iš galimų kandidatų į policijos generalinio komisaro postą įvardijamas dabartinis generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis.

"Kol kas kandidatūra toli gražu nėra aiški, bet viena iš tokių realių kandidatūrų yra dabartinis generalinio komisaro pavaduotojas Saulius Skvernelis", - antradienį po susitikimo su Premjeru Andriumi Kubiliumi sakė vidaus reikalų ministras.

R. Palaitis teigė, kad S. Skvernelio kandidatūrą teikia policijos vadovo pareigoms, nes jį pasiūlė ligšiolinis generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas. Vidaus reikalų ministras S. Skvernelį apibūdino "kaip pakankamai patyrusį šioje srityje ir iš 30 teoriškai galimų kandidatų kaip vieną iš rimtesnių".

Anot R. Palaičio, S. Skvernelio kandidatūrą dar reikia suderinti tiek su juo pačiu, tie su Prezidente, kuri ir skiria generalinį komisarą. Antradienio pavakarę numatytas Premjero ir S. Skvernelio susitikimas.

40 metų S. Skvernelis yra baigęs Vilniaus technikos universiteto Automobilių ir autoūkio specialybės mokslus, jam suteikta mechanikos inžinieriaus kvalifikacija. 2005 metais jis baigė Mykolo Romerio universiteto magistratūros studijų administracinės teisės programą.

S. Skvernelis yra dirbęs Lietuvos policijos akademijoje, Trakų rajono policijos komisariate.

2005-aisiais pareigūnas buvo paskirtas Lietuvos policijos eismo priežiūros tarnybos viršininku. Nuo 2008 metų S. Skvernelis eina policijos generalinio komisaro pavaduotojo pareigas.

S. Skvernelis per tarnybos laikotarpį ne kartą skatintas.

Šiuo metu laikinai generalinio policijos komisaro pareigas eina V. Telyčėnas. Jis pasitraukė iš pareigų po tragiškos avarijos, kurią sukėlė neblaivus Trakų rajono policininkas Sigitas Šostakas.

Pagal galiojančius teisės aktus, policijos generalinį komisarą vidaus reikalų ministro siūlymu ir Vyriausybės teikimu 5 metų kadencijai skiria ir atleidžia Respublikos Prezidentas.

Policijos generaliniu komisaru gali būti ne jaunesnis kaip 35 metų asmuo, įgijęs teisės magistro kvalifikacinį laipsnį arba vienpakopį aukštąjį teisinį ar jam prilygintą išsilavinimą ir ne mažiau kaip trejus metus dirbęs Policijos departamento tarnybos, specializuotos policijos įstaigos ar teritorinės policijos įstaigos arba policijos profesinio mokymo įstaigos vadovu.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder