Vienišius savo namuose laikė užrakintas dvi paaugles

Vienišius savo namuose laikė užrakintas dvi paaugles

Didelį atgarsį sukėlė dviejų nepilnamečių mergaičių viešnagė naktį vienišo 47 metų Žarijų kaimo (Prienų r.) gyventojo Virginijaus S. namuose. Vyras paaugles laikė savo namuose užrakintas, taip pat užrakino sodybą juosiančios tvoros vartus ir paleido kieme bėgioti du vilkinius šunis.

Virginijus S. keturiolikmetę ir penkiolikmetę į sodybą atsivežė šeštadienį 18 val., o ištrūko jos tik po pusaštuntos valandos (2 val. 35 min.). Kas vyko visą tą laiką, policija viešai neskelbia. Išvaduotos abi paauglės buvo blaivios. Pareigūnų pagalbos nė viena iš jų neprašė. Pirminiais duomenimis, viena įkalintųjų apie savo bėdą per vieną socialinį tinklą parašė savo draugui. Jis ir suskubo vaduoti draugių, iškvietė policiją. Įkalintų paauglių gelbėjimo operacijoje dalyvavo ir Prienų priešgaisrinės apsaugos pareigūnai. Kaip teigė pareigūnų atstovas, jų užduotis tebuvo nukirpti vartų spyną ir įleisti į kiemą pareigūnus.

Sulaukusios pagalbos, merginos iššoko pro langą. Šeimininkas nelaukęs langą užtrenkė, o pareigūnų neįsileido. Nepilnametes pareigūnai perdavė tėvams. Viena jų gyvena Prienų rajone, kita - Prienų mieste. Viena auga su motina, kita turi abu tėvus. Abi šeimos yra rizikos šeimų sąraše.

„Kiek man žinoma, apklausiamos policijoje merginos neatrodė sutrikusios, šypsojosi. Abiem šeimoms po šio įvykio bus teikiama dar didesnė pagalba dėl vaikų priežiūros“, - sakė Prienų rajono savivaldybės administracijos direktorius Egidijus Visockas.

Paaugles savo namuose įkalinęs vyras šeimos nėra sukūręs, gyvena su motina. Pasak Ašmintos seniūnijos seniūnės Vidos Vitkauskienės, kur tuo metu buvo vyro motina, nežinoma. Moteris turi dukterį, pas kurią praleidžia nemažai laiko. Seniūnija apie uždaro būdo vyrą nedaug ką galėjo pasakyti. Gyvena tvarkingai, uždaro būdo, tačiau niekam ne paslaptis, kad pas jį į svečius neretai užsuka moterys. „Tik tokių jaunų matyti nėra tekę“, - kalbėjo žmonės. Virginijaus S. kiemas pilnas įvairios technikos. „Greičiausiai ją superka, ardo, o detales parduoda“, - spėja kaimynai.

Policija teigia, kad iki šiol Virginijus S. nebuvo įkliuvęs jokiomis aplinkybėmis. Po šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl žmogaus veiksmų laisvės varžymo. Ar tyrimas išaugs iki naujos kvalifikacijos, pareigūnai neatskleidžia.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder