Vilnietės netinkamai laikyti gyvūnai - 22 katės ir 4 šunys - perduoti gyvūnų globėjams

Vilnietės netinkamai laikyti gyvūnai - 22 katės ir 4 šunys - perduoti gyvūnų globėjams

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos sprendimu, iš Vilniaus gyventojos atimti visi jos laikyti naminiai gyvūnai - 22 katės ir 4 šunys - ir perduoti UAB „Grinda" sanitarinei beglobių gyvūnų tarnybai.

Sprendimas buvo priimtas po pakartotino patikrinimo, kurio metu buvo nustatyta, kad moteris nenutraukė savo veiklos, kuria užsiimti jai buvo uždrausta po pirmojo patikrinimo šių metų liepos pabaigoje. Ji ir toliau surinkinėjo benamius gyvūnus, juos laikydavo savo ankštoje gyvenamoje patalpoje ar pririšdavo namo sklypo teritorijoje, netinkamai jais rūpinosi, negydė sergančių gyvūnų, nevakcinavo jų nuo pasiutligės, nepakankamai šėrė.

Liepos mėnesį gavus pranešimą apie gyvūnų gerovės ir sveikatingumo pažeidimus, buvo patikrinta šios Vilniaus gyventojos gyvūnų augintinių laikymo vieta. Pranešime buvo paminėti faktai, kad moteris renka kačių ir šunų jauniklius bei nelegaliai jais prekiauja. Atlikus tyrimą, pranešime nurodyta informacija pasitvirtino iš dalies, nes prekybos gyvūnais faktas nebuvo nustatytas. Patikrinimo metu moteris turėjo priglaudusi keturis kačiukus ir tris šuniukus iki 2 mėn. amžiaus.

Už netinkamą gyvūnų laikymą ir kitus gyvūnų gerovės ir sveikatos reikalavimų pažeidimus, vilnietė nubausta pinigine bauda ir įpareigota nebepriglausti naujų gyvūnų. Antrojo patikrinimo metu rasti gyvūnai iš gyventojos atimti ir perduoti UAB „Grinda" sanitarinės beglobių gyvūnų tarnybos gyvūnų globėjams.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder