VMI ir VMVT inspektorius užrakino sandėlyje

VMI ir VMVT inspektorius užrakino sandėlyje

Patikrinimą vykdžiusius Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) ir Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) specialistus įmonės direktorius užrakino sandėlyje.

Didmenine vaisių ir daržovių prekyba besiverčiančia įmonę nuspręsta patikrinti gavus informacijos apie galimai „vokeliuose" mokamus atlyginimus ir klastojamus prekių kilmės dokumentus. Atvykus į bendrovę, jos direktorius iš pradžių inspektorių nenorėjo įleisti į patalpas, tikrintojai taip pat pastebėjo, kad per kitas sandėlio duris skubiai pasišalino apie 20 žmonių - galimai nelegaliai, arba ne pagal grafiką dirbusių asmenų.

„Tik tuomet atvykę inspektoriai buvo palydėti į sandėlį. O neilgai trukus įvykiai pasisuko netikėta linkme - bendrovės direktorius ten juos ir užrakino. Į direktoriaus „nelaisvę" pateko 12 Vilniaus VMI ir 3 Vilniaus VMVT specialistai", - rašoma VMVT pranešime.

Specialistus iš sandėlio išleido policijos pareigūnai. Patikrinimo metu įmonės vadovas atsisakė bendradarbiauti ir nepateikė prašomų dokumentų.

„Įmonės sandėlyje patikrinimo metu vaisių ir daržovių nebuvo, tačiau specialistai aptiko įvairių paruoštų naudoti etikečių, kuriose nurodytos skirtingos kilmės šalys, tad įtarimai, kad sandėlyje galėjo būti klastojama vaisių ir daržovių kilmė - turi pagrindą", - skelbia VMVT.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder