Audriaus Stonio filmas "Raminas" - Pernu festivalio pagrindinio prizo laureatas

Audriaus Stonio filmas "Raminas" - Pernu festivalio pagrindinio prizo laureatas

Režisieriaus Audriaus Stonio dokumentinis filmas "Raminas" pelnė pagrindinį prizą Pernu dokumentinių ir antropologinių filmų festivalyje Estijoje. Juosta apdovanota už socialinę ištarmę ir meniškumą.

"Raminas" yra bendras lietuvių, latvių ir gruzinų kinematografininkų darbas. Jo herojus - Raminas Lomsadzė, 75 metų gruzinų imtynininkas. Kitados per 55 sekundes įveikęs septynis priešininkus, jis ruošiasi kovai su paskutine ir stipriausia varžove - vienatve. Vieną ankstyvą rytą Raminas išsiruošia į tolimą Gruzijos kaimelį ieškoti merginos, kurią mylėjo ir prarado prieš penkiasdešimt metų.

Pernu tarptautinis dokumentinių ir antropologinių filmų festivalis yra vienas garsiausių regione dokumentinio kino forumų, šįmet jis vyko jau 28 kartą. Pagrindinį šio Estijos festivalio prizą lietuvių kūrėjai pelno antrąjį kartą - 2006 m. juo buvo apdovanotas Arūno Matelio filmas "Prieš parskrendant į Žemę".

Režisierius A. Stonys yra Europos kino akademijos narys, 17 dokumentinių filmų autorius. Menininko kūryba apdovanota devyniolikoje tarptautinių festivalių, režisierius yra daugelio kino festivalių žiuri narys. 1992 m. filmas "Neregių žemė" buvo apdovanotas Europos kino akademijos "Felix" prizu kaip geriausias Europos metų dokumentinis filmas.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder