Kino klubas „8 ½“ sugrįžta su nauja programa

Kino klubas „8 ½“ sugrįžta su nauja programa

Kino klubas „8 ½“ sugrįžta! Po ilgų vasaros atostogų kino klubas pasitinka visus kino mylėtojus su nauja sezono programa. Šį rudenį pristatysime Ispanijos, Prancūzijos, Lenkijos, Lietuvos bei Vokietijos filmus, taip pat klube svečiuosis kino kritikė Auksė Kanceravičiūtė, kuri pristatys Christian Petzold filmą „Barbara“, Ignas Miškinis su naujausiu savo filmu „Karaliu pamaina“ bei Inesa Kurklietytė. Taip pat Kiekvieną trečiadienį kino klubas „8 ½“ stebins įvairių šalių naujausiais ir klasika tapusiais filmais, o juos pristatys Klaipėdai įdomus ir žymūs žmonės.

Kino klubas „8 ½“ naująjį sezoną kviečia sutikti rugsėjo 7 d. 19 val. Klaipėdos kultūros fabrike su Michael Winterbottom filmu „Atostogos Italijoje“ (2014 m., 108 min.).

Filmo „Atostogos Italijoje“ istorija prasidėjo prieš ketverius metus, kuomet Didžiosios Britanijos televizijoje buvo pradėtas rodyti serialas „Kelionė“. Michael‘o Winterbottom‘o režisuotame seriale puikiai žinomi ir mylimi britų aktoriai Steve Coogan ir Rob Brydon vaidino savo pačių „pakoreguotas“ versijas.

Vyrukai keliavo po Šiaurės Angliją, o pagrindinis jų kelionės tikslas buvo aplankyti žymiausius šio regiono restoranus. Po puikių atsiliepimų šiemet pristatytas antras serialo sezonas, kuriame valgio ir gyvenimo gurmanai jau inspektavo Italijos restoranus.

Abu serialo sezonai pavirto ir pilno metro filmais. Pastarojoje juostoje S. Coogan ir R. Brydon keliauja Didžiųjų Romantizmo poetų keliais nuo Ligūrijos iki Kaprio, pakeliui vertindami prašmatniausių, ištaigingiausių ir originaliausių restoranų pasiūlą bei diskutuodami pačiomis įvairiausiomis temomis – nuo Betmeną vaidinančių aktorių balsų registrų iki filmų tęsinių meninės vertės. Kelio filmas, lydimas juokingų ir kartais nepatogių komikų pokalbių, itališkų delikatesų gausos ir žadą atimančių šalies vaizdų, trumpų atostogų į kiną kviečia jau rugsėjo 7 d.

Filmas, Klaipėdos miesto savivaldybės dalinai finansuojamo projekto „Kino klubas 8 1/2“ dalis. Renginys skirtas pagerinti Klaipėdos miesto kultūrinį gyvenimą, praplečiant kultūrinę veiklą edukaciniais kino renginiais ir supažindinti Klaipėdos visuomenę ir ne tik su įvairių Europos šalių kultūra.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder