Neprilygstamasis Ryanas Goslingas filme „Gangsterių medžiotojai“ įgyvendino gangsterišką vaikystės svajonę

Neprilygstamasis Ryanas Goslingas filme „Gangsterių medžiotojai“ įgyvendino gangsterišką vaikystės svajonę

Klasikinius Amerikos gangsterių laikus atpasakojanti Rubeno Fleischerio juosta „Gangsterių medžiotojai“ (angl. „Gangster Squad“) jau sausio 11 dieną pasieks pasaulio ir Lietuvos ekranus. Išskirtiniame filmo aktorių būryje žiūrovai išvys ryškiausias žvaigždes – Joshą Broliną, Ryaną Goslingą, Nicką Nolte, Emmą Stone ir Seaną Penną, kurie skirtingose barikadų pusėse kausis dėl tvarkos ir teisingumo Los Andžele.

„Visada buvau šio laikmečio gerbėjas, užaugau su tokio žanro filmais, jais žavėjausi. Džiaugiuosi, kad pavyko įgyvendinti savo seną troškimą pačiam atsidurti gangsteriškame penktojo, šeštojo dešimtmečio mieste. Man filmuotis tokiame filme teko pirmąsyk ir įspūdžiai liko neišdildomi. Visas tas gyvenimas Los Andžele, jo gatvėse ir tamsiuose šešėliuose užburia ir įtraukia“, – interviu Kanados žurnalui „Tribute“ pasakojo R.Goslingas.

Naujojo filmo „Gangsterių medžiotojai“ veiksmas rutuliojasi 1949-ųjų Los Andžele. Miestą po padu laiko nuožmus nusikaltėlis Mikis Koenas (akt. Seanas Pennas), kaupiantis savo turtus iš prekybos ginklais, narkotikais ir prostitucijos. Jį dangsto ne tik eiliniai pareigūnai, bet ir politikai, o pasipriešinti įsišėlusiam piktadariui nutaria išskirtinių miesto policijos departamento vyrų būrys.

„Nežinau, ar tais laikais būti policininku buvo gerai, nemanau. Tačiau filme pirmiausiai norėjau parodyti žmogų, tą, pagal kurį ir buvo sukurtas mano herojus seržantas Džeris Vutersas. Jis netroško tapti gangsterių medžiotoju. Jis grįžo namo po karo ir neturėjo jokio noro dalyvauti dar viename kare, norėjau parodyti jį tikru žmogumi“, – apie savo herojų pasakojo R.Goslingas.

Medžiotojas ir moterų viliotojas

Būtent jis drauge su aktore Emma Stone, su kuria jau vaidino mylimuosius filme „Kvaila, beprotiška meilė“, gangsteriškam veiksmui suteiks romantikos prieskonio – smurto, cigarečių dūmų ir ginklų pasaulyje gims aistra. Ji – neliečiama mergina Greis, priklausanti miesto siaubui Mikiui Koenui. Tačiau neliečiama ji tik iki tol, kol į sceną žengia R.Goslingas. Nors filmo anonse juos kartu galima išvysti vos keletą sekundžių, akivaizdu, kad jų liepsnojanti meilė tikrai pakurstys aistras.

Spalvingame filme apie „Gangsterių medžiotojus“ netruks skoningo humoro, įtempto veiksmo, šaudynių, gaudynių ir sąžinės kompromisų. Beje, juostos premjera buvo atidėta net keturiems mėnesiams dėl liepos 20 dieną Kolorado valstijoje, Auroros mieste įvykusių šaudynių per filmo „Tamsos riterio sugrįžimas“ premjerą. Tokių priemonių buvo imtasi dėl to, kad pradinėje filmo „Gangsterių medžiotojai“ versijoje buvo scena, kurioje parodomas susišaudymas kino teatre. Po tragiškų įvykių Auroroje, kur mirė net 12 žmonių, dalis R.Fleischerio juostos scenų buvo perfilmuotos.

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder