"Aukuras" - liepsna, kuri negęsta

"Aukuras" - liepsna, kuri negęsta

Klaipėdos chorinė bendrija "Aukuras" nesniai paminėjo dvigubą šventę - 22-ąjį gimtadienį bei pelnytą prestižinį apdovanojimą.

Nacionaliniame bendruomenių konkurse "Tikime laisve" Klaipėdos chorinė bendrija buvo paskelbta nugalėtoja nominacijoje "Už kūrybiškumo ugdymą, kultūros tradicijų išsaugojimą ir sklaidą".

Iš viso konkurse dalyvavo 91 bendruomenė iš visos Lietuvos. Iš jų net 52 bendruomenės pretendavo į šią nominaciją.

"Šios organizacijos specifika - kiekvienas į bendriją įneša po kruopelę savęs, prisideda prie bendro "Aukuro" liepsnojimo ir ta liepsna neužgęsta. Jau nuo 1988 metų - 22 metus - jo kūrybiniai rezultatai pastebimi tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje", - kalbėjo vakaro vedėjas dr. Arvydas Girdzijauskas.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Socialinių reikalų departamento vadovė Audra Daujotienė, įteikdama uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus padėką, pasidžiaugė aukštu bendrijos įvertinimu. Anot jos, "Aukuras" chorinei dainai buria ne tik Klaipėdą, bet ir visą Lietuvą.

Vakaro metu buvo dalintasi ne tik įspūdžiais iš Nacionalinio bendruomenių konkurso "Tikime laisve", bet ir apžvelgta chorinės bendrijos istorija bei dabartis.

Renginį papuošė Klaipėdos koncertų salės mišrus choras "Aukuras", vadovaujamas Alfonso Vildžiūno - šio choro atsiradimas taip pat yra siejamas su bendrija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder