Bus pristatyta "Vizijų Klaipėda"

Bus pristatyta "Vizijų Klaipėda"

Klaipėdos dienos proga sausio 14 d. 17 val. Klaipėdos I. Simonaitytės viešojoje bibliotekoje, renginių salėje, bus pristatyta nauja knyga "Vizijų Klaipėda".
Knygą sudarė Juozas Šiksnelis, išleido leidybos grupė "Druka".

Knygoje „Vizijų Klaipėda“ rasite G.Grajausko, G. Gugevičiūtės, kun. Viliaus Viktoravičiaus, J.Saulėnienės, M. Karaliaus, A. Ir I. Baroti, D.Bielskytės, J.Zvonkuvienės, N. Savičenko, N. Navogreckienės, R.Laužikienės, S.Pociaus, V. Jankūnaitės, V. V. Landsbergio, J.Aušros, E.Andrijausko A. Vaitiekūno, R.Taraškevičiaus, L.Donskio, V.Greičiūno, E.Masiulio, V.Vaičekausko, G. Nausėdos, ir kt. vizijas.

Šalia poetinių esė spausdinami tekstai prisodrinti giliomis istorinėmis įžvalgomis arba nesunkiai įgyvendinamais projektais. Visi tekstai persunkti meile ir rūpesčiu miestui. Kaip alternatyva autorių kurtoms vizijoms – statistikos departamento pateikti 2010 m. miesto duomenys.

"2010 m. pradžioje subrandinta idėja užfiksuoti šiandienos Klaipėdos miesto istoriją per vizijų perspektyvą. Norėjosi pabandyti pažadinti apspangusią klaipėdiečio dvasią. Klaipėda ir taip ūkanotas kraštas, tad klausytis miestiečių ūkanotų minčių jau darėsi per sunku. Užuot verkšlendami kartu, prisiėmėme pilietišką misiją – pabandyti patiems prakalbinti miestiečius, paakinti juos naujiems atradimams, ar tiesiog pasiūlymams, ką daryti, kad miestas taptų miela savastimi, nes tik kurianti ir duodanti tauta ar miestas išlieka.

Nuo pirmos dienos nepretendavome į ekspertų parengtą ataskaitą apie konkretų problemų ratą su tam tikromis nuorodomis, kaip jas būtų galima spręsti, kaip tai daroma politikoje ir versle. Norėjosi prakalbinti kuo daugiau žmonių iš skirtingų socialinių sluoksnių, skirtingų profesijų. Prakalbinti tuos, su kuriais dažniausiai nesitariama", - teigia knygos leidėjai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder