Demio Roussos suvenyrai

Demio Roussos suvenyrai

Šeštadienį į Klaipėdos "Švyturio" areną skubėjo tūkstančiai klaipėdiečių (bent 15 minučių reikėjo stovėti automobilių rikiuotėjė, kol buvo galima įsukti į arenos aikšteles...) susitikti su legendiniu Demis Roussos ir jo dainomis pradedant "Suvenyru" ("The Souvenyr"), baigiant visą žemės rutulį sužavėjusia ir tebežavinčia "Sudie, mano meile" ("Good by my love"), kuri yra tapusi dainininko vizitine kortele.

Afroditės vaikas

Demis Roussos, kurio tikrasis vardas yra Artemios Venturi Roussos, gimė 1946 m. birželio 15 d. Egipte gyvenusių graikų šeimoje. Jau ankstyvoje vaikystėje būsima estrados žvaigždė pradėjo domėtis muzika, dainavo bažnyčios chore, studijavo muzikos teoriją, išmoko groti gitara ir trimitu.

1961 m. kilus Sueco krizei, Demis šeima prarado visą savo turtą ir buvo priversta grįžti į Graikiją, kur jaunuolis pradėjo profesionalią dainininko karjerą. Didžiulį vaidmenį Demis Roussos gyvenime turėjo grupė "Aphrodite`s Child", kurią dainininkas sukūrė su pasaulinę šlovę pelniusiu multiinstrumentalistu Vangeliu. Šis kolektyvas žaibiškai išpopuliarėjo ne tik Graikijoje, bet ir Prancūzijoje, Didžiojoje Britanijoje.

1970 m. Afroditės vaikais pasivadinusi grupė nutraukė egzistavimą, o jos lyderiai Demis Roussos ir Vangelis pradėjo sėkmingas solo karjeras. Jau pirmasis Demis solo singlas "Mes šoksime" ("We Shall Dance") tapo hitu Italijoje, Ispanijoje, Portugalijoje ir Prancūzijoje. 1973 m. Demis Roussos išleido vieną sėkmingiausių savo albumų "Forever and Ever".

Senasis gerasis repertuaras

Na, o Klaipėdos arenoje D. Roussos, į sceną atlydėtas padėjėjų eiti, atliko senąjį gerąjį, kaip jis pats vadina, "septyniasdešimtųjų", repertuarą ir kelias iš Pavaročio repertuaro,

pademonstruodamas savo unikalaus balso galimybes. Iki atvykdamas į Lietuvą solistas net negirdėjęs, kaip groja Lietuvos kamerinis orkestras, sakė pasitikįs jo profesionalumu.

"Pasamdžiau jį, nes jis mėgsta moteris ir gerą maistą", - Vytauto Lukočiaus bei jo diriguojamo orkestro pasirinkimo motyvų viešoje erdvėje neslėpė graikų dainininkas, kurio kiekviena atliekama daina daugeliui, ypač vyresnės kartos klausytojų, yra tarsi suvenyras iš egzotiškos, bet dabar ne pačius geriausius laikus išgyvenančios Graikijos.

Pasak organizatorių, Demis Roussos - viena mieliausių į Lietuvą jų atvežtų žvaigždžių. Prieš koncertus Klaipėdoje ar kituose Lietuvos miestuose, jis nepateikė jokių ypatingų ar neįgyvendinamų pageidavimų. O koncertui pasibaigus, liko patenkintas pasirodymu ir malonia publika.

Koncertui baigiantis net atsistojusi salė ūžė plojimais, „Mamy blues“, „Good by my love, good by“ dainuoti ir šokti plūstelėjo žiūrovai iš arenos gelmių. Ir daininkas leido publikai pasireikšti parodant savo vokalines galimybes, kurias įvertino pakeltu nykščiu ir prisipažinimu „I love you“.

Kodėl lietuviai pavadinti vagimis?

Lietuvoje prasidėjusios dainininko gastrolės po Baltijos šalis - tai didžiulio turo pradžia. Gastroles žadama baigti kitų metų birželį įspūdingu koncertu D. Roussos tėvynės Graikijos Akropolyje. Per spaudos konferenciją sužinojęs, jog Lietuvoje Graikijos pasididžiavimu -"Akropoliu" - pavadinti prekybos centrai didžiausiuose miestuose, dainininkas pasišaipė: "Jūs - vagys!"

Ateities planai

Visko gali būti, kad "Švyturio" arenoje D. Roussos gyvai atliekamas senąsias gerąsias dainas girdėjome paskutinį kartą. Dar prieš atvykdamas į Lietuvą dainininkas jį telefonu kalbinusiems žurnalistams sakė, kad, baigęs turo gastroles, ketinąs pradėti kurti visai kitokią muziką.

Anot jo, netrukus išeisiančiame naujajame jo albume dainos suskambės roko, džiazo, folkloro, ir net house ritmais. Beje, Demis Roussos duktė Emily, kuri jau kuris laikas rūpinasi visais tėvo karjeros reikalais, patvirtino, kad leidybai yra ruošiama pirmoji dainininko biografinė knyga.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder