Jaunųjų pianistų sėkmė Rygoje

Jaunųjų pianistų sėkmė Rygoje

Klaipėdos Juozo Karoso muzikos mokyklos mokiniai Kristupas Klimkaitis ir Jokūbas Žvaliauskas šiemet ir toliau garsina savo mokyklos ir Klaipėdos miesto vardą, sėkmingai dalyvaudami įvairiuose respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose.

Pianistai ką tik grįžo iš Rygoje vykusio I tarptautinio jaunųjų pianistų konkurso, kuriame dalyvavo tik berniukai. Ir vienas, ir kitas, savo amžiaus kategorijose tapo antrosios vietos laureatais.

J. Žvaliauskas - jau dviejų tarptautinių konkursų laureatas, grojantis ne pagal amžių sudėtingas programas. K. Klimkaitis žavėjo publiką savo virtuoziškumu televizijos projektuose "Supermiestas" ir jaunųjų talentų konkurse "Vunderkindai.lt". Už sėkmingą dalyvavimą jis buvo apdovanotas Mstislavo Rostropovičiaus fondo premija.

Šiemet jaunasis pianistas dalyvavo net šešiuose konkursuose ir visuose buvo pastebėtas ir įvertintas. Kristupas tapo laureatu Respublikiniame jaunųjų talentų festivalyje-konkurse (laimėta II vieta), prestižiniame Rusijos jaunųjų pianistų konkurse Kaliningrade (II vieta), Prienuose vykusiame III tarptautiniame konkurse "Olimpo Musicale" buvo apdovanotas diplomu.

Jauno atlikėjo sėkmingas meninis ir muzikinis augimas glaudžiai susijęs su profesionaliu mokytojo darbu. Pedagogė Irina Skirsgilienė džiaugiasi savo mokinių pasiekimais, tačiau, jos teigimu, be kruopštaus, nuoseklaus, ilgo ir pasiaukojamo darbo tokių rezultatų pasiekti neįmanoma. Labai svarbus ir šeimos palaikymas.

Pasak mokytojos, konkursuose gali dalyvauti išties ryškūs, talentingi vaikai. Jaunajam atlikėjui tai puiki galimybė atskleisti muzikines bei artistines savybes, plėsti akiratį, įvertinti savo sugebėjimus plačiajame muzikavimo kontekste, o mokytojui - įsitikinti, kad dirbama teisinga linkme, kad moksleivis ugdomas kūrybingai, išryškinant jo individualumą ir savitumą.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder