Jūrmalos meras teigia išsaugojęs festivalį "Naujoji banga"

Jūrmalos meras teigia išsaugojęs festivalį "Naujoji banga"

Latvijos pajūrio kurorto Jūrmalos meras sako, kad populiarus muzikos festivalis "Naujoji banga" vyks ir šiemet.

"Jau kitą savaitę apie tai bus paskelbta oficialiai", - dienraščiui "Telegraf" sakė meras Gatis Truksinis. Jis teigia su festivalio organizatoriais išsprendęs visus nesklandumus.

Prieš mėnesį pasirodžius pranešimams apie Jūrmalos savivaldybės ir festivalio organizatorių nesutarimus dėl to, kiek prie festivalio turi prisidėti savivaldybė, kovo pradžioje buvo nutrauktas bilietų pardavimas.

Festivalis šiemet numatytas liepos 24-29 dienomis. Anksčiau skelbta, kad tie bilietai, kurie kainavo 70-120 latų (345-590 litų), jau parduoti.

Anksčiau generalinis festivalio prodiuseris, rusų verslininkas ir kompozitorius Igoris Krutojus dienraščiui "Čas" buvo pareiškęs, kad nemato galimybių festivalį tęsti Jūrmaloje ir svarstys kitas galimas vietas, įskaitant ir Rygos miestą.

Pasiryžimą priimti šį rusų itin mėgstamą festivalį pareiškė ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

Festivalis "Naujoji banga" laikomas tarptautiniu jaunųjų atlikėjų popmuzikos konkursu, tačiau iš esmės tai yra Rusijos estrados veteranų ir Rusijos humoristų šventė, sutraukianti atitinkamą auditoriją tiek iš Latvijos, tiek ir iš Rusijos.

Festivalio krikštatėviu laikomas latvių kompozitorius Raimondas Paulas, o globėja - Rusijos estrados primadona Ala Pugačiova. Festivalis vedamas rusų kalba, jį transliuoja Rusijos TV.

"Aišku, kalbų gali būti visokių, tačiau Jūrmalai ir apskritai Latvijai tokio masto renginys neįkainojamas. Gali nepatikti ta ar kita muzika, tačiau jei nepatinka "Naujoji banga", tai tegul jos priešininkai pasiūlo ką nors kita. O geriausia Latvijai - ir "Naujoji banga", ir kas nors kita", - sako Jūrmalos meras.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder