Kauno zoologijos sode - atnaujintas voljeras ūdrų porelei

Kauno zoologijos sode - atnaujintas voljeras ūdrų porelei

Šeštadienį Kauno zoologijos sode rengiamas ūdrų voljero atidarymas. Renovuotame voljere gyvens porelė ūdrų, atvykusių į Lietuvos zoologijos sodą 2010 metais.

Patinas yra gimęs 2008 m. birželio 6 d. Vokietijoje, Miuncheno zoologijos sode, o patelė - 2008 m. birželio 13 d. Šveicarijoje, Ciuricho zoologijos sode.

Dar prieškario metus menantis voljeras iš pradžių buvo skirtas rudiesiems lokiams. Tarp jų buvo ir įžymi artistė meškutė Nida, kuri 1975 m. filmavosi režisieriaus Petro Abukevičiaus dokumentiniame seriale "Meškutės Nidos nuotykiai".

Per daugelį dešimtmečių voljeras paseno ir nebeatitiko Europos Tarybos direktyvos dėl laukinių gyvūnų laikymo zoologijos soduose ir gyvūnų gerovės sąlygų. Todėl tuo metu jame gyvenęs rudasis meškinas Mišelis 2005 m. pavasarį išvyko iš Lietuvos zoologijos sodo į erdvesnius namus.

Ne vienus metus voljeras stovėjo tuščias, kol pernai nuspręsta jį pritaikyti ūdroms gyventi. Voljero renovacija buvo pradėta šį pavasarį, o nuo šio savaitgalio įstiklintame voljere lankytojai jau matys ūdrų porelę.

Ūdra (lutra lutra) yra plėšrusis kiauninis brangiakailis žvėrelis, paplitęs Europoje, Šiaurės Afrikoje, Mažojoje Azijoje. Gyvena medžiais apaugusiuose upeliuose, ežeruose, minta žuvimis, varliagyviais. Medžioja prietemoje. Atsiveda po 1-4 jauniklius, kurie gimsta urveliuose, yra rūpestingai prižiūrimi ir mokomi.

"Voljero renovacijos darbams ir medžiagoms paramą skyrė UAB "Intermaze", projektą parengė AB "YIT Kausta", stogui dangą padovanojo UAB "Eternit Baltic", o stiklus voljerui - UAB "Stiklita". Esame jiems dėkingi", - sako Lietuvos zoologijos sodo vyresnioji vadybininkė Rasa Jautakienė.

Voljero atidarymas vyks 13 val.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder