Koncerte - gaivių garsų pavėsis

Koncerte - gaivių garsų pavėsis

Dainininkė Sigutė Stonytė ir pianistas Jurgis Karnavičius jau daugelį metų yra kartu tiek gyvenime, tiek scenoje. Į Klaipėdos koncertų salėje gegužės 19 d., trečiadienį, 18 val. rengiamą koncertą "Gaiviam garsų pavėsy" jie atvyksta su S. Stonytės studentu Viktoru Gerasimovu.

Koncerte skleisis G. F. H'e4ndel, J. Ch. Bach, J. Offenbach, W. A. Mozart, F. Schubert, V. Bellini, L. Delibes vokalinė muzika.

Klaipėdos S. Šimkaus konservatorijoje dainuoti pradėjusi S. Stonytė šiuo metu yra Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistė. Operos scenoje jos sukurti vaidmenys pažymėti ne vien aukštu profesionalumo ir kokybės ženklu, visi jie tarsi pripildyti didelės vidinės jėgos.

Lietuvos Nacionalinės premijos laureatė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos pedagogė, LTV projekto "Trimfo arka" komisijos narė yra reikli ir kritiška pirmiausia sau. Gavusi pasiūlymų tęsti karjerą užsienyje, dainininkė jų atsisakė: "Didžiuojuosi ir esu labai laiminga dirbdama nedideliame mieste, Vilniuje, savo Lietuvoje, iškelta galva, visiškai laiminga."

Jurgio Karnavičius tvarkaraščiuose surašytos repeticijos, koncertai, pedagoginė veikla Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA), tarptautiniai konkursai... Ne prasčiau už natas pianistas skaito žemėlapius, o nuo jaunystės visą laisvalaikį atiduoda orientaciniam sportui. Šia sporto šaka jis užkrėtė ir žmoną, su kuria kartu vyksta į varžybas bei pažintines keliones, ir, žinoma, kartu koncertuoja.

Su Klaipėda susijęs ir trečiasis koncerto dalyvis Viktoras Gerasimovas. Jis mokėsi Klaipėdos J. Kačinsko muzikos mokykloje, dainavo chore "Gintarėlis". Šiuo metu LMTA magistrantūroje studijuoja dainavimą. Viktoras turi ypač reto tembro balsą - sopraniną. Jaunasis solistas jau sukūrė vaidmenis ne vienoje operoje.

[BANERIS]

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder