Kovo 11-osios išvakarėse – 31-oji knyga

Kovo 11-osios išvakarėse – 31-oji knyga

„Drukos“ spaustuvė Kovo 11 –ąją jau paminėjo, pristatydama išleistą Bernardo Aleknavičiaus fotoalbumą „Neužtvenksi upės bėgimo“. Tai 1988 – 93 metų fotometraštis, kuriame didžioji dauguma fotografijų – unikalios, nes mažai kas fotografavo žmonių sueigas ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir Vakarų Lietuvos miesteliuose ir netgi kaimuose.

Tai jau 31 – oji B. Aleknavičiaus knyga, sunkokai prasiskynusi kelią pas skaitytojus. Tik susilaukusi prezidento Valdo Adamkaus palaikymo ir dėmesio, ji pradėjo irtis į gyvenimą ir „Drukos“ spaustuvės kolektyvo dėka. Taigi, knygos pristatymo proga susirinkusieji buvo pakviesti pasekti knygos kelio spaustuvėje nuo rankraščio ir maketo iki jos išleidimo momento.

Na, o pristatyme dalyvavę Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas, kapitonai Žydrūnas Naujokas, Sigitas Šileris, žurnalistas Gediminas Pilaitis pasidžiaugė, kad turime dar vieną unikalią knygą, atspindinčią žingsnius į Lietuvos nepriklausomybės atkūrimą Kovo 11 – ąją ir įvykius po atkūrimo akto paskelbimo prieš 26 - erius metus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder