"Mudu du": Alfredas Kukaitis ir Birutė Mar

"Mudu du": Alfredas Kukaitis ir Birutė Mar

Viešoji įstaiga „Vieno aktoriaus teatras“ 2014-iuosius pasitiko su nauju kompaktinių plokštelių kolekcijos „Lietuvių aktorių balsai“ albumu, dedikuotu visagalei Meilei. „Mudu du“ – meilės lyriką skaito Birutė Mar, dainuoja ir gitara groja Alfredas Kukaitis. Jiems pritaria Aras Žvirblys (gitara, klavišiniai ir perkusiniai instrumentai, garsų žaismė), Ieva Kerzaitė ir Saulė Kukaitytė (vokalas), Rokas Žvirblys (gitaros).

Albume skamba Arvydo Ambraso, Onės Baliukonytės, Antano Gailiaus, Antano A. Jonyno, Donaldo Kajoko, Jono Liniausko, Vytauto Mačernio, Marcelijaus Martinaičio, Elenos Mezginaitės, Algimanto Mikutos, Kęstučio Navako, Tomo Venclovos tekstai. Visų kompozicijų muzikos autorius Alfredas Kukaitis. Aranžuotės Aro Žvirblio.

Poetas Algimantas Mikuta: „Klausydamas albumo pagavau save, kad neatpažįstu atskirų tekstų autorių. Išskyrus tik kelis D. Kajoko ir V. Mačernio eilėraščius, kuriuos esu gerai įsiminęs. Net nežinau, ką tai galėtų reikšti, – ar kad mūsų poetai labai supanašėję, ar kad albumo sumanytojas (-ai) itin kruopščiai atsirinko tekstus, tinkančius šiai kompozicijai. Susiklostė tikrai subtilus dviejų žmonių pokalbis apie meilę, nostalgiškas, „su rudenio trupiniu“. Įsivaizduoju, kad vyro ir moters pasišnekėjimas galėtų būti ir kitoks – garsesnis, karštesnis, labiau ispaniškas. Bet tai jau nebebūtų „mudu du“. Tik nežinau, ar Lietuvoje dar yra daug jaunų žmonių, kuriems vis dėlto adresuojama ši kompozicija, galinčių valandai panirti į šitokią minkštą atmosferą.“

Kompozitorius, 2013 m. Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, prof. Giedrius Kuprevičius: „Netikėtas ir šaunus duetas – aktorė Birutė Mar ir dainuojamosios poezijos kūrėjas Alfredas Kukaitis „Lietuvių aktorių balsų“ kolekcijoje pasirodo su kruopščiai parengta kompaktine plokštele „Mudu du“. Tikrai verta paklausyti!“

Naujasis albumas – 28-asis kolekcijoje, kuri 2005 metais pradėta leisti VšĮ „Vieno aktoriaus teatras“ vadovo Sigučio Jačėno iniciatyva. Kolekcijoje skamba aktorių J. Čižauskaitės, O. Dautartaitės, D. R. Jankauskaitės, E. Jankutės, D. Kazragytės, V. Kochanskytės, R. Paliukaitytės, N. Sabulytės, R. Staliliūnaitės, G. Urbonaitės, L. Zorūbaitės, R. Abukevičiaus, G. Arbačiausko, S. Bareikio, A. Bialobžeskio, V. Dumšaičio, K. Genio, S. Mykolaičio, L. Noreikos, S. Jačėno, V. Paukštės, E. Stanciko, R. Šimukausko, P. Venclovos balsai. Bendras kolekcijos albumų tiražas jau perkopė 30 tūkstančių egzempliorių.

„Mudu du“ dizainą sukūrė skulptorius ir fotografas Marijus Petrauskas. Albumo rėmėjas UAB „T–Optimus“. Naujausius ir tuos kolekcijos albumus, kurių tiražai dar nėra pasibaigę, galima rasti internetiniame knygyne „Patogu pirkti“.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder