"Nerija" - susitikimas su jaunyste

"Nerija" - susitikimas su jaunyste

Penktadienio vakarą Žvejų kultūros rūmų koncertų salėje tikrai sunkiai būtų kur atradęs vietelę obuolys krituolis. Vis ant kokios dažniausiai žilstelėjusios galvos būtų bumbtelėjęs. "Nerijos" ansamblis, keturis dešimtmečius drebinęs Lietuvos padangę, ir šį kartą savo ištikimuosius aistruolius į krūvą surinko.

Tikrai, atrodė tarsi žmonės į kokią šventyklą susiruošę iškilmingai žingsniuoja. Nereto saujoje - ir gėlių puokštė ar žiedelis.

Juk dažnas į "Nerijos" jubiliejinį koncertą ne šiaip, o susitikti su jaunyste ėjo. Per keturis dešimtmečius kiekvienas savąjį favoritą išsirinkęs. Ir tikėjosi išgirsti tai, kas jo širdžiai brangiausia.

Pirmas bučinys, gal ir švelnus prisilietimas... Ak, ak, pagal "Nerijos" atliekamas dainas jausmai kaito.

Ir, iš laiko perspektyvos vertinant, pagal labai prasmingas dainas brendome. Užtat jos mums tokios brangios. Kaip ir atlikėjai, su jomis įaugę į sielas. Ne veltui keliems "Nerijos" solistams yra įteiktos premijos "Už nacijos formavimą". Tegul "Nerijos" aistruolių vaikai ir netgi anūkai pasišaipo iš "senolių" sentimentų. Jie turi savo dievukus, dainuojančius apie jų kartai svarbius dalykus. Kristina

Jatautaitė, "Nerijos" jubiliejiniame koncerte dainavusi su Stepo Januškos "Studija", atvirai prisipažino, kad ji su "Nerijos" ansambliu nėra emociškai suaugusi: "Bet ji - mano tėvų meilė. Na, o aš jau kelintą kartą greta "Nerijos" sukinėjuosi. Ir galiu pasakyti, kad man toji koncertinė atmosfera labai miela",- "Vakarų ekspresui" sakė ji. Užkulisiuose trypčiojo ir daugiau "Nerijos" ansamblio su jubiliejumi pasveikinti atvykusių atlikėjų - Ovidijus Vyšniauskas,

Kastytis Kerbedis, Česlovas Gabalis, daugelis kitų. Visi geranoriški, ir kažkokia gera atmosfera tvyrojo. Bet svarbiausi, žinoma, "Nerijai" šlovę pelnę - Nijolė Talalt Kelpšaitė, Laima Žemaitytė, šio ansamblio "etiketės" - Stasys Povilaitis, Simonas Donskovas, Edmundas Kučinskas ir, žinoma, Birutė Petrikytė, kurios pastangomis jau kelintą kartą "Nerija" vis iš naujo suburiama jubiliejus švęsti. Paklausta, kodėl jai taip svarbu, B. Petrikytė labai trumpai atsakė: "Tiesiog į kraują įaugę..." O salėje žiūrovai tiesiog įsiaudrino. Jeigu jų aistras nebūtų bent kiek aušinęs koncerto vedėjas humoristas Juozas Zavaliauskas, primindamas, kad filmuoja LTV ir "bisai" nelabai pageidautini, turbūt kone kiekvieną dainą būtų tekę kartoti. Buvęs "Nerijos" muzikantas, o dabar Muzikinio teatro artistas Stasys Rezgevičius į sceną įžengė su ... skraidykle ekrane ir nuostabiais Klaipėdos vaizdais, Antanas Čiapas - su per stebuklą sugebėta atgauti prieš 20 metų prarasta gitara. Žodžiu, koncertas - tai ne tik teigiamos emocijos žiūrovams, bet ir buvusio bei esamo "Nerijos" ansamblio ir jo žmonių gyvenimo atspindys. Bandžiau paskaičiuoti, kiek "Nerijoje" kartų pasikeitė. Nepavyko. Nes mano akimis ir šiandieniniai ansambliečiai, ir veteranais, senjorais vadinami - vienodai jauni.

Ir, regis, publikoje nebuvo nė vieno nusivylusio. Bent jau daugelis kalbintųjų tarsi susimokę tvirtino: "Atėjome susitikti su jaunyste. Ir gurkštelėjome to eliksyro." Ir spindinčios akys tarsi antspaudas - jie tai sakė nuoširdžiai.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder