Neringa ieško pretendentų Liudviko Rėzos premijai

Neringa ieško pretendentų Liudviko Rėzos premijai

Neringos savivaldybė jau penktą kartą kviečia teikti pretendentus Liudviko Rėzos kultūros ir meno premijai gauti.

Pernai ši premija skirta žymiam kultūros ir visuomenės veikėjui, filosofui, humanitarinių mokslų daktarui Arvydui Juozaičiui.

Smėlio pustomame pusiasalyje gimusio XIX amžiaus pradžios tautosakininko, poeto, kultūros veikėjo vardo premija skiriama už Kuršių nerijai reikšmingą, aktyvią ir kūrybingą veiklą puoselėjant etninę kultūrą ir kultūros paveldą. Taip pat už šiam kraštui reikšmingus pasiekimus literatūros, liaudies meno, klasikinių bei šiuolaikinių menų sklaidos srityse bei iniciatyvas, populiarinančias Kuršių neriją ir prisidedančias prie turizmo plėtros regione.

„Liudvikas Rėza, jo palikti darbai, kaip ir Kuršių nerija, yra unikalus nacionalinis turtas. Prieš penkerius metus savivaldybės tarybos įsteigta premija - bandymas atkreipti dar didesnį visuomenės dėmesį į šią iškilią istorinę asmenybę bei į L. Rėzos idėjas ir darbus šiandien tęsiančius asmenis", - sako Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.

Kandidatais premijai gauti gali būti siūlomi Neringos savivaldybėje, Lietuvoje ir užsienyje gyvenantys fiziniai asmenys, meno kolektyvai, studijos, būreliai, klubai, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, kitos visuomeninės kūrėjus vienijančios institucijos.

Pasiūlymus gali teikti Neringos savivaldybės kultūros ir švietimo įstaigos, Lietuvos aukštosios mokyklos, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, kitos visuomeninės kūrėjus vienijančios institucijos.

Siūlymai iki spalio 15 d. teikiami Neringos savivaldybės administracijai. 2008 metais Neringos savivaldybės tarybos įsteigta premija bus įteikta minint Liudviko Rėzos gimimo 238-ąsias metines.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder