Palangoje atidaryta Vytenio Lingio paroda

Palangoje atidaryta Vytenio Lingio paroda

Penktadienį į "Ramybės" galeriją atkeliavo menininko Vytenio Lingio tapybos paroda „Nulinis laikas“. Dalis autoriaus darbų šiuo metu yra Prancūzijoje parodoje, o kiti darbai Palangoje viešės tris savaites.

„Temos specialiai netapau, kad būtų bendra tema, peržiūrėjau, ką esu nutapęs. Taip atrodo, kad vyrauja kažko pradžia, kažko pabaiga. Taip ir gimė idėja pavadinti „Nulinis laikas“, - kalbėjo menininkas.

Galerijoje pastaruoju metu atkeliauja darbai, turintys prancūziško atspalvio. Autorius nemažai laiko praleidžia Prancūzijoje, tad jo darbai įsipina į bendrą parodų liniją.

Pasak V. Lingio, jam atsibodo tamsa, tad ši paroda yra kitokia, nei būdavo anksčiau.

„Man visad labiau įdomūs dalykai, kurie nelabai apčiuopiami, tai lietūs, rūkai. Tai yra amžini dalykai. O šiaip mano kūryba yra spontaniška, nėra realistinė, bet kartu nėra visiškai abstrakti. Paskutiniu metu man labai pradėjo patikti šviesa, nes aplink labai daug tamsos. Visi žinome, kaip atrodo pragaras, bet kaip atrodo rojus sunku pasakyti“, - pasakojo V. Lingys.

V. Lingio darbai tarsi yra neišbaigti, bet tai leidžia savaip juos interpretuoti. Kiekvienas žmogus juose atranda įvairiausias detales, todėl šie dabai tampa labai savais.

„Vytenio Lingio darbai yra labai lengvi, kuriantys gerą nuotaiką. Jo darbuose galima atrasti impresionizmo, siurrealizmo srovių. Kai pamatai šią parodą, pirmi vaizdiniai yra šviesios erdvės, kurių neįrėmina drobė. Autoriaus darbai visada yra tarsi virpantys. Tos visos linijos kuria neišbaigtumą, o neišbaigtumas darbuose leidžia kitiems sukurti istorijas“, - pasakojo menotyrininkė Rūta Jakštonienė.

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder