Pareigūnai teigia išsiaiškinę, kas prieš 23 metus apvogė Isabellos Gardner muziejų

Pareigūnai teigia išsiaiškinę, kas prieš 23 metus apvogė Isabellos Gardner muziejų

Federalinis tyrimų biuras (FTB) teigia išsiaiškinęs, kas 1990 m. iš Isabellos Stewart Gardner muziejaus Bostone (JAV) pavogė meno kūrinių už 550 mln. dolerių, praneša guardian.co.uk.

Tai buvo viena stambiausių meno kūrinių vagysčių per visą JAV istoriją.

Antradienį FBT paskelbė, kad pavyko išsiaiškinti, kas tuomet pavogė originalius Edouardo Manet, Jano Vermeerio paveikslų, Rembrandto ir Edgaro Degaso eskizų ir kitų neįkainojamų meno vertybių. Tačiau vis dar neaišku, kur yra pavogtieji kūriniai.

„Dabar mūsų pagrindinis tikslas yra atrasti pavogtus paveikslus“, – FTB spaudos konferencijoje Bostone kalbėjo Cameronas Ortizas.

Vagystė buvo atlikta labai greitai. Vagys buvo apsirengę policijos pareigūnais. 13 skirtingų meno vertybių jiems pavyko išsinešti per beveik 81 minutę.

FTB atstovai teigia, kad, jų manymu, vagys priklausė nusikalstamai organizacijai. Manoma, kad kūrinių iš karto nebuvo bandoma parduoti. Tai bandyta padaryti tik prieš dešimtmetį.

Per 23 metus paviešinta tik vieno įtariamojo pavardė. 2012 m. paskelbta, kad 76 metų Robertas Gentile'as galėjo turėti tiesioginių ryšių su paveikslus pavogusiais nusikaltėliais. Tiesa, teismas galiausiai R. Gentile'ą pripažino nekaltu.

Tik dabar pareigūnams pavyko išsiaiškinti vagių tapatybes, tačiau jos dar neviešinamos, nes tai gali pakenkti tyrimui.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder