Reprezentaciniai festivaliai bus renkami iš naujo

Reprezentaciniai festivaliai bus renkami iš naujo

Klaipėdos kultūrininkai vėl rungsis dėl reprezentacinio festivalio statuso. Savivaldybės atstovai norėtų dar labiau paskatinti masinių švenčių rengėjus konkuruoti tarpusavyje dėl skiriamų lėšų.

Savivaldybės administracija paskelbė Klaipėdos miesto reprezentacinio festivalio statuso suteikimo 2014-2016 metams konkursą uostamiestyje rengiamiems tęstiniams festivaliams.

Paraiškas gali teikti kultūros ir meno renginių organizatoriai, taip pat savivaldybės biudžetinės įstaigos, kurių festivalis įvyko ne mažiau nei 3 kartus.

"Tiesiog baigėsi trejų metų ciklas ir konkursas skelbiamas iš naujo, nes šis statusas suteikiamas 3 metams. Dėl reprezentacinio festivalio statuso galės rungtis ir tie patys festivaliai, kurie šį statusą turėjo pastaruosius trejus metus, galbūt atsiras ir naujų pretendentų", - sakė miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis.

Reprezentacinio statusą gavusiam festivaliui trejiems metams užtikrinamas atitinkamas dalinis finansavimas iš savivaldybės biudžete patvirtintų asignavimų.

"Planuojame patikslinti tvarkos aprašą, kuriame būtų numatyta, kad šį statusą turintys festivaliai kasmet dar konkuruotų tarpusavyje dėl skiriamų lėšų dydžio", - planais dalijosi N. Lendraitis.

Į šį sąrašą trejų metų laikotarpiui gali būti įtraukti ne daugiau nei 8 festivaliai.

Iš pastaruosius trejus metus reprezentacinių festivalių statusą Klaipėdoje turėjusių renginių N. Lendraitis paminėjo Jūros šventę, Džiazo festivalį, operos ir simfoninės muzikos festivalį "Muzikinis rugpjūtis pajūryje", šiuolaikinio meno festivalį "Plartforma", S. Šimkaus chorų konkursą bei festivalį "Klaipėdos muzikos pavasaris".

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder