Skaitovų konkurso laureatams - ypatinga dovana

Skaitovų konkurso laureatams - ypatinga dovana

Jau pranešėme, kad ketvirtadienį, Spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dieną, Ievos Simonaitytės bibliotekoje vyko "Vakarų ekspreso", viešosios įmonės "Amber Projects" bei bendrovės "Promo plius" surengtas jaunųjų skaitovų konkursas.

Šiemet Kristijonui Donelaičiui dedikuotame konkurse "Donelaičio keliu - Lietuvos keliu" dalyvavo 25 moksleiviai iš Klaipėdos miesto ir apskrities mokyklų. Kai kurie mokiniai trečius metus iš eilės rengiamame konkurse dalyvavo jau ne pirmą kartą.

Komisijos atstovų teigimu, kiekvieno moksleivio pasirodymas buvo tarsi mini spektaklis, sukėlęs prieštaringiausias emocijas.

Komisijai - aktorei Virginijai Kochanskytei, režisieriui Sigučiui Jačėnui, bibliotekininkams ir žurnalistams - teko nelengva užduotis iš gausybės dalyvių išskirti kelis, kurie pasirinktus kūrinius ar jų ištraukas perskaitė įtaigiausiai.

Pasak komisijos pirmininko S. Jačėno, konkurso pradžioje palinkėjusio mokiniams skaityti ne taip, kaip reikia, o taip, kaip norisi, širdimi, visi dalyviai buvo saviti, nuostabūs ir būtinai bus įvertinti.

Beje, publika iškart po konkurso balsuodama išrinko keturis skaitovus, pelniusius daugiausia simpatijų. Nepralenkiamas buvo Julius Šaltmiris, Klaipėdos "Ąžuolyno" gimnazijos dešimtokas, raiškia žemaitiška kalba perskaitęs humoristinį Sofijos Čiurlionienės-Kymantaitės kūrinį "Naiesi - nadėktousi, arba selekcėjė - kaštauns dakts" ir sukėlęs skambų žiūrovų juoką. Kita skaitovė, kurią išskyrė žiūrovai, - Vydūno vidurinės mokyklos vienuoliktokė Ieva Delininkaitytė, sugraudinusi Jono Biliūno kūriniu "Brisiaus galas", o taip pat - "Ąžuolyno" vienuoliktokė Greta Gerazimaitė ir Gargždų "Vaivorykštės" gimnazijos auklėtinis Pranas Cirtautas.

Kas tapo konkurso laureatais, - kol kas lieka intriga. Jų pavardės bus paskelbtos gegužės 25 dieną Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos kiemelyje, lietuviško žodžio teatro "IV literatūros ir muzikos naktigonės 2009" šventės atidarymo metu.

"Laureatai turės galimybę drauge su profesionaliais aktoriais ir muzikantais pasirodyti muzikinėje kompozicijoje, kurią klaipėdiečiams pristatysime šios šventės metu. Vakaro metu paskelbsime ir apdovanosime ne tik laureatus, bet ir įvairių nominacijų laimėtojus. Kviečiame būtinai dalyvauti visus konkurso dalyvius ir jų mokytojus", - sakė komisijos pirmininkas.

Renginyje, kuris skirtas Lietuvos vardo 1000-mečiui ir pirmojo viešo lietuviško spektaklio 110-osioms metinėms, dalyvaus dainininkė Giedrė Zeicaitė, klavesinininkė Vaiva Purlytė, aktoriai V. Kochanskytė, Vytautas Paukštė, S. Jačėnas, poetas Gintaras Grajauskas, Lietuvos rašytojų sąjungos Klaipėdos skyriaus pirmininkas Rimantas Černiauskas, Kristijono Donelaičio draugijos Klaipėdos skyriaus pirmininkas doc. Aleksandras Žalys.

Vakaro metu taip pat vyks jubiliejiniam "Poezijos pavasariui" skirtos kompaktinės plokštelės "44 čiulbėjimai" pristatymas.

Nemokami "Naktigonių 2009" vakarai pirmadieniais I. Simonaitytės bibliotekos kiemelyje vyks visą vasarą. Birželio 1 d. numatomas koncertas - susitikimas "Kitą kartą... prieš 20 metų", kuriame dalyvaus Keistuolių teatro įkūrėjai aktoriai Ilona Balsytė, Aidas Giniotis ir S. Jačėnas. Birželio 8 d. kiemelyje aktorius Petras Venslovas skaitys Vytauto Mačernio poeziją, muzikuos Alfredas Kukaitis, vyks kompaktinių plokštelių kolekcijos "Lietuvių aktorių balsai" XVII albumo pristatymas, birželio 15 - bardo Virgio Stakėno kūrybos vakaras "Baladės".

Laima ŠVEDAITĖ

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder