Skelbiami Klaipėdos "Padėkos kaukių" nominantai

Skelbiami Klaipėdos "Padėkos kaukių" nominantai

Klaipėdos miesto savivaldybės suburta "Padėkos kaukių" komisija skelbia pretendentus į aukščiausią Klaipėdos miesto teatrinį apdovanojimą už geriausiais pripažintus 2011 m. Klaipėdoje kūrusių teatralų darbus ir nuopelnus teatro menui.

Geriausias 2011 m. spektaklis:

● Šokio opera „Dykra“ (choreogr. A.Šeiko-Sarulienė, Klaipėdos menininkų grupė „Žuvies akis“);

● F.Poulenco „Drambliuko Babaro istorija“ (rež. R.Sasnauskaitė, Klaipėdos muzikinis teatras);

● G.Puccini operų diptikas „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“ (rež. Y.Ross, dirigentas D.Pavilionis, Klaipėdos muzikinis teatras);

● A.Strindbergo „Šmėklų sonata“ (rež. G.Varnas, Klaipėdos dramos teatras);

● „Visa tiesa apie Kukutį, gyvą ar mirusį“ pagal M.Martinaitį (rež. A.Vizgirda, Klaipėdos Pilies teatras“).

Metų teatro dailininkаs:

● Gintaras Makarevičius – už scenografiją A.Strindbergo „Šmėklų sonatai“ (Klaipėdos dramos teatras);

● Jolanta Rimkutė – už kostiumus A.Strindbergo „Šmėklų sonatai“ (Klaipėdos dramos teatras), G.Puccini оperų diptikui „Sesuo Andželika“ ir „Džanis Skikis“ bei F.Poulenco „Drambliuko Babaro istorijai“ (Klaipėdos muzikinis teatras);

● Artūras Šimonis – už scenografiją ir kostiumus S.Maršako „Katės namams“ (Klaipėdos dramos teatras).

Metų aktorius:

● Igoris Reklaitis – už vaidmenis Klaipėdos dramos teatro spektakliuose M.Ravenhillo „Produktas“ (rež. T.Jašinskas), A.Strindbergo „Šmėklų sonata“ (rež. G.Varnas) ir N.Simono „Saugokite Florą“ (rež. A.Lebeliūnas).

Metų choreografas:

● Agnija Šeiko-Sarulienė – už šokio operą „Dykra“, pedagoginę ir edukacinę veiklą vystant ir populiarinant šokio teatro meną.

Metų vaidmuo:

● Mindaugas Rojus – už Džianio Skikio vaidmenį G.Puccini operoje „Džanis Skikis“ (Klaipėdos muzikinis teatras).

Apdovanojimų ceremonija, kurios metu bus paskelbti laureatai ir teatro kūrėjams Klaipėdoje bus iškilmingai įteiktos ne daugiau kaip trys „Padėkos kaukės“ bei apdovanojimą patvirtinantys dokumentai, vyks Tarptautinės teatro dienos išvakarėse, kovo 26-ąją, Klaipėdos koncertų salėje.

Laureatai apdovanojimą gaus iš Klaipėdos miesto mero Vytauto Grubliausko rankų. „Padėkos kaukė“ teikiama nuo 2006 m., šiemet rengiama jau septintoji apdovanojimų ceremonija. 

„Padėkos kaukės“ apdovanojimą 2005 m. įsteigė Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos teatro sąjungos Klaipėdos skyrius. Pastarajam nutraukus veiklą, 2012 m. šio apdovanojimo teikimą perėmė Klaipėdos miesto savivaldybės administracija.

Pretendentus į „Padėkos kaukę“ galėjo siūlyti visi Klaipėdos teatrai – valstybiniai, universitetiniai ir municipaliniai, taip pat kiti teatro meno Klaipėdoje kūrėjai, susibūrę į viešąsias įstaigas bei organizacijas. Šiemet sulaukta 15 pasiūlymų. Savo kandidatus galėjo iškelti bei kitas nominacijas pasiūlyti ir „Padėkos kaukių“ komisija.

„Padėkos kaukės“ apdovanojimas kasmet suteikiamas teatro specialistų komisijos nutarimu. Vertinimo komisiją šiemet sudarė: teatrologės Rita Bočiulytė ir Gitana Gugevičiūtė-Valiukienė, režisierius Ramūnas Kaubrys, dailininkas Anatolijus Klemencovas, Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Valdemaras Puodžiūnas (komisijos pirmininkas).

„Padėkos kaukė“ – juvelyrikos meno miniatiūra, sukurta iš sidabro, papuošta auksu ir brangakmeniais – yra specialus apdovanojimas, kuriuo įvertinami Klaipėdoje kuriančių teatralų pasiekimai bei reikšmingiausi metų darbai, tapę teatrinio gyvenimo įvykiais.

„Padėkos kaukėmis“ jau apdovanota 18 Klaipėdos teatro menininkų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder