Spektaklis "Ieškoma: teisybė" žymi naujo etapo pradžią

Spektaklis "Ieškoma: teisybė" žymi naujo etapo pradžią

Klaipėdos skulptūrų parkas praėjusį savaitgalį virto mišku, po kurį bėgiojo maži ir dideli nykštukai baltomis kepuraitėmis, ieškodami Nykščiuko ir teisybės. Šio virsmo priežastis - Klaipėdos lėlių teatro premjera - lėlių spektaklis medžiuose "Ieškoma: teisybė" pagal Šarlio Pero pasaką "Nykščiukas".

Tokio spektaklio Klaipėdoje dar nebuvo. Nebuvo ir visoje Lietuvoje. Peržengę pro dvikamienio medžio vartus vaikai ir juos lydintys tėveliai pateko į stebuklingą pasakos pasaulį, pateko ne kaip žiūrovai, o kaip aktyvūs pasakos veikėjai.

Kartu su Klaipėdos lėlių teatro aktoriais, sekdami pasakos siužetą, jie keliavo nuo medžio prie medžio, sutikdami įspūdingus personažus: iš medžio žievės sukurtą Gegutę, Vilką, didelėmis akimis klapsintį Medį, įspūdingo veido ir stoto Žmogėdros pačią, ir patį Žmogėdrą, mažą kaip pirštas Nykščiuką, sukurtą iš paprasčiausio pagaliuko, ir dosnų Karalių. Visi personažai savaip pasakojo tą pačią istoriją apie 7 (o gal 10?) miške pasiklydusių (o gal tėvų pamestų?) vaikų, o žiūrovai aiškinosi tiesą.

Klaipėdos lėlių teatro direktorė Aušra Juknevičienė pažadėjo, jog premjera atidarys ir naują teatro sezoną rugsėjo 10 d. ir, jeigu leis oro sąlygos, bus vaidinama Klaipėdos skulptūrų parke rugsėjo-spalio mėnesiais.

VEIKĖJAI. Žmogėdros pati aiškino savo teisybės versiją.

"Lauko lėlių spektaklis buvo sena Klaipėdos lėlių teatro svajonė. Manau, kad ji išsipildė su kaupu. Pavyko sukurti tikrai įdomų spektaklį, kuris originaliai pristato šiuolaikinio lėlių teatro formas, atgaivina Skulptūrų parko erdvę, pakviečia žiūrovus kūrybiškai ir aktyviai leisti laiką gamtoje", - džiaugėsi teatro vadovė po premjeros.

Spektaklio režisierė Vera Rozanova po premjeros braukė džiaugsmo ašaras. "Esu labai laiminga, nes spektaklis viršijo mano lūkesčius ir pranoko vaizduotę. Lėlės dar įspūdingesnės nei aš jas įsivaizdavau, o Klaipėdos lėlių teatro aktoriai puikiai susidorojo su kūrybine užduotimi", - sakė režisierė.

NYKŠČIUKAS - pagrindinis pasakos herojus, sukurtas iš pagaliuko.

"Labai patiko lėlės, sukurtos iš natūralių, parkui savų medžiagų - pagaliukų, medžio žievės, kuri buvo rasta tame pačiame parke po audros. Lėlininkai aktoriai daugiausia bendravo su parko medžiais, išmoko juos suprasti, įlipti taip, kad nei medžiui, nei lipėjui neskaudėtų. Sakyčiau, kad šis Klaipėdos lėlių teatro spektaklis simboliškai atidarė Skulptūrų parko teisybės paieškų naują etapą", - sakė Mažosios Lietuvos istorijos muziejaus direktoriaus pavaduotoja Skulptūrų parkui Sondra Simanaitienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder