Svajonei išsipildyti padėjo meilė

Svajonei išsipildyti padėjo meilė

Klaipėdietė Jeronimo Kačinsko mokyklos pedagogė Renata Pocė, neseniai surengusi pirmąjį savo dainų pristatymą, lapkričio 27-ąją, šeštadienį, 20.30 val., kvies visus muzikos mėgėjus į kitą koncertinį vakarą Friedricho pasaže, kur skambės dar daugiau autorinių kūrinių. Kūrybinga moteris neslepia - vienas kitą vejančus naujus sumanymus ypač paskatino asmeninė laimė, įkvėpusi viešai prabilti apie visiems rūpimus dalykus.

Pirmąjį autorinių dainų vakarą Klaipėdos Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje surengusi kūrėja jo metu atliko savo debiutinio albumo "Džiaukimės" kūrinius. Koncerte atlikėjai talkino Renatos dėstytojas, pianistas Saulius Šiaučiulis, dainas nuspalvinęs džiazo koloritu, smuikininkas Juozas Staniulis, Renatos kolegė fleitininkė Akvilina Gaubienė.

Artėjančiame koncerte vėl skambės Renatos sukurtos dainos - tiesa, daugiausia visiškai naujos ir klausytojams negirdėtos. Anot jo, idėjų būsimam antrajam albumui netrūksta.

"Dainas kurdavau seniai, tačiau anksčiau nebuvo galimybės jų pristatyti, realizuoti savo poreikio", - lyg teisindamasi sako Renata. Nesenkantį kūrybos šaltinį ji atrado bendrystėje su mylimu vyru Artūru, kuris juokauja, kad meniniam žmonos talentui tetrūko kompetentingo informacinių technologijų specialisto pagalbos.

"Tereikėjo paskatinti procesą ir padėti atsirasti muzikos albumui", - šypsojosi jis, kiek kuklindamasis - Artūras yra ir naujųjų Renatos dainų tekstų autorius, į juos sudėjęs svarbias mintis apie gyvenimo džiaugsmą.

Pagrindinė dainų tema - meilė. Ir ne tik dvi širdis siejantis jausmas, bet ir meilė gyvenimui plačiąja prasme.

"Kai kurios dainos - kviečiančios, manifestinės. Todėl joms itin tiko roko stilistika", - sakė Artūras, išleidęs jau dvi poezijos knygas. Imtis dainų tekstų kūrimo jį paskatino atkualijos - krizė, įvairiais kanalais viešumon plūstantis melas, tikrųjų vertybių pakaitalai.

"Noriu priminti visuomenei, kad ne viskas pasaulyje yra juoda ir beviltiška", - tikino ji. Jau netrukus daugiau apie Renatą ir jos atliekamą muziką bus galima sužinoti interneto svetainėje www.renatapoce.lt.

Duetas sąmoningai pasirinko kurti dainas lietuviškai. "Savo publikai turime dainuoti sava kalba. Grupės, skambesiu kopijuojančios stabukus iš užsienio, ir lietuviškoje popscenoje skambančios dainos, įkvėptos prieš 20-30 metų užsienyje išpopuliarėjusių kūrinių, vargina banalumu", - sakė Renata ir Artūras, kadaise drauge dainavę uostamiesčio chore "Solideo".

Pati Renata - profesionali muzikė, studijavusi fortepijoną Sauliaus Šiaučiulio, o vokalą - Viačeslavo Tarasovo klasėje. "Svajojau mokytis džiazinio dainavimo. Likimo ironija, bet šis mano pageidavimas aplenkė laiką - Stepas Januška į katedrą atėjo dirbti kiek vėliau", - šypsosi ji.

Po studijų Renata pasinėrė į pedagogės bei akompaniatorės darbą Jeronimo Kačinsko muzikos mokykloje, neapleido ir kūrybinės veiklos. "Skiepyti kūrybiškumą vaikams yra būtina, - įsitikinusi pokalbininkė. - Jeigu mokaisi muzikos mokykloje, nebūtinai turi tapti profesionaliu atlikėju - muzikos žinios gyvenime būtinai padės, papildys kitus sugebėjimus bei talentus."

Todėl ji su apmaudu stebi švietimo reformos eigą, krypstančią tradicinių papildomo ugdymo modelių naikinimo, jo paslaugų apmokestinimo link: "Panaikinus sistemą ir pavertus ją privačiu verslu nebeliks visiems prieinamo profesionalaus paruošimo", - sako moteris.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder