Vatikanas puola žiniasklaidą dėl paskalų apie Popiežiaus atsistatydinimą

Vatikanas puola žiniasklaidą dėl paskalų apie Popiežiaus atsistatydinimą

Vatikano vyriausiasis atstovas kritikavo žiniasklaidą dėl to, kad ši skleidžia klaidingą informaciją apie Bažnyčią, praneša BBC.

Vatikano atstovas tėvas Federikas Lombardis (Federico Lombardi) sakė, kad kai kurie asmenys bandė pasipelnyti iš sunkaus Katalikų Bažnyčiai laikotarpio ir skleidė "paskalas" ir "šmeižtą". F. Lombardis tokias pastabas išsakė per Vatikano radiją.

Popiežius Benediktas XVI yra pirmasis per beveik 600 metų atsistatydinantis popiežius. Jis iš posto pasitraukia ateinantį ketvirtadienį. Toks sprendimas nustebino daugelį Bažnyčios narių.

Italijos ir tarptautinėje žiniasklaidoje neseniai pasirodė straipsniai apie intrigas ir korupciją Bažnyčioje. Viename nepatvirtintame pranešime teigiama, kad popiežius atsistatydino po to, kai jam buvo pateikti dokumentai apie šantažuojamų kunigų tinklą. Tačiau Vatikano atstovas spaudai sakė, kad tie, kurie teisia, neturi teisės taip elgtis. "Tie, kam svarbiausia pinigai, seksas ir galia, mato pasaulį per šiuos dalykus, todėl jie mato juos net ir tada, kai žiūri į Bažnyčią", - sakė jis. "Jie su tokiu požiūriu negali žvelgti į aukštumas arba gilintis ir suprasti būties dvasinius matmenis ir motyvaciją", - pridūrė jis.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder