Vieni vaikai „užsikrečia“ dainavimu chore, kiti – ne

Vieni vaikai „užsikrečia“ dainavimu chore, kiti – ne

Mišrūs moksleivių chorai varžėsi tryliktą kartą rengiamame konkurse „Dainuok ir keliauk“. Chorų vadovai dėl ateities neramūs – norinčių dainuoti moksleivių vis mažiau.

Mišrių chorų mokyklose ir gimnazijose grėsmingai mažėja, teigia konkurso „Dainuok ir keliauk“ rengėjai. Tiesa, yra ir mokyklų, kuriose vaikai nori mokytis vien tik dėl puikaus choro.

„Mūsų Dainų šventės neturi ateities, todėl kad iš maždaug 1300 Lietuvos vidurinių mokyklų, gimnazijų mišrių chorų (kuriuose dainuotų vaikinai po mutacijos) yra tik 28–29 gal“, – skaičiuoja prof. Albinas Petrauskas, paramos fondo „Polihimnija“ prezidentas.

„Mes gyvuojame tryliktus metus. Vaikai užsikrečia vieni nuo kitų, yra dar tradicija atsivesti brolius ir seseris, tad kol kas laikomės. Bet baugu dėl ateities“, – tikina Danguolė Kazakevičienė, Biržų „Saulės“ gimnazijos choro vadovė.

Konkurse varžėsi dešimt chorų. Repertuare lietuvių kompozitoriaus kūrinys ir liaudies daina –privalomi. Komisijos sprendimu, geriausiu choru tapo ir kelionę į užsienį laimėjo Klaipėdos „Ąžuolo“ gimnazijos choras „Atžalynas“, vadovaujamas Dalios Pilipavičienės.

Antrą ir trečią vietas užėmę chorai apdovanoti kelionėmis po Lietuvą.

Konkursas „Dainuok ir keliauk“ rengiamas nuo 2001-ųjų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder