"Vieno aktoriaus teatro" projektai vėl radijo eteryje

"Vieno aktoriaus teatro" projektai vėl radijo eteryje

Pavasarį sugrįžta ne tik paukščiai. Grįžta į radijo eterį ir kultūros projektai, kuriuos šiemet iš dalies finansuoja Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas.

Nuo šių metų kovo mėnesio pradžios radijo stoties „Laisvoji banga“ programoje trečiadieniais (laidos kartojamos sekmadieniais) skamba „Kultūros pasažai“. Laidos redaktorė ir vedėja Nijolė Jačėnienė jau kalbino Lietuvos operos dainininką (baritoną), Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatą, LR Seimo narį, prof. Vytautą Juozapaitį, o taip pat – televizijos režisierę Liliją Liutikaitę. Laidų įrašus galima išklausyti radijo interneto svetainėje.

Šiandien 16.05 val. per radijo imtuvus arba internetu laida „Kultūros pasažai“ kviečia klausyti pokalbio su kompozitoriumi Vytautu Miškiniu – „Ąžuoliuko“ meno vadovu, dirigentu, LMTA profesoriumi, Lietuvos chorų sąjungos prezidentu – apie kūrybą, natų leidybos problemas, keliones po platųjį pasaulį, kur Maestro tituluojamas „Mister Cantate Domino“, ir apie artėjančios šių metų Dainų šventės „Čia mano namai“ meno vadovo rūpesčius. „Geriausia, kas nutiko choro draugijoms nuo Morteno Lauridseno laikų“ (past. M. Lauridsenas – populiariausias Amerikos choro muzikos kūrėjas) – taip vieno žymiausių Lietuvos kompozitorių Vytauto Miškinio kūrybą įvertino Anglijos muzikos kritikai, kai prieš keletą metų šioje šalyje buvo įrašyta profesoriaus autorinių kūrinių kompaktinė plokštelė.

Nuo kito trečiadienio, kas antrą savaitę, tuo pačiu metu bus transliuojamas Teatro metams skirtas radijo projektas „Teatralų tralai traukia...“. Kovo 26 d. 16.05 val., Tarptautinės teatro dienos išvakarėse, įžanginėje ciklo laidoje suksis Klaipėdos teatralų nuotaikų karusėlė. Redaktorius ir vedėjas Sigutis Jačėnas.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder