Visą savaitę Lietuvoje aidės bardų melodijos

Visą savaitę Lietuvoje aidės bardų melodijos

Pirmadienį prasideda visoje Lietuvoje vyksiantis tarptautinis dainuojamosios poezijos festivalis "Tai - aš".

Vilniaus mokytojų namų organizuojamas aštuntasis festivalis kvies išgirsti žymiausius šalies dainuojamosios poezijos atlikėjus bei susipažinti su svečiais iš užsienio.

Festivalio koncertuose pasirodys Kostas Smoriginas, Olegas Ditkovskis, Saulius Bareikis, Aidas Giniotis, Andrius Kulikauskas, Domantas Razauskas, Ieva Narkutė, Gediminas Storpirštis ir kiti bardai.

Festivalį "Tai - aš" šiemet aplankys daugiau nei dešimt svečių iš užsienio. Renginyje lankysis bardai iš Didžiosios Britanijos, Airijos, Suomijos, Prancūzijos, Ukrainos, Latvijos, Lenkijos, Švedijos ir Italijos. Jie dalyvaus tiek soliniuose koncertuose, tiek ir kolektyviniuose bardų vakaruose.

Renginio organizatoriai taip pat rengia keliones į užsienį - festivalio koncertai įvyks Rygos lietuvių mokykloje ir Aizkrauklės kultūros centre Latvijoje bei Punsko "Kovo 11-osios" licėjuje Lenkijoje.

Festivalis nepamiršta ir jaunųjų, mažiau žinomų šio žanro atlikėjų. Jiems rengiami du "Naktinėjimų" koncertai, kuriuose dalyvauti gali kiekvienas užsiregistravęs muzikantas. Festivalio organizatoriai jaunuosius atlikėjus taip pat kviečia dalyvauti kūrybinio meistriškumo dirbtuvėse, kuriose patirtimi dalinsis ir patars žinomi bardai iš Lietuvos ir užsienio. Dirbtuvių rezultatai bus pristatomi festivalio uždarymo koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Tarp ypatingų šiųmečio festivalio koncertų - A. Kulikausko kuruojama dainuojamosios poezijos diskoteka "Šis tas netikėto" ir specialus vakaras, skirtas poetui Marcelijui Martinaičiui atminti.

Nuo 2003 metų rengiamas dainuojamosios poezijos festivalis "Tai - aš" vyks spalio 14-20 dienomis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder