Antrojoje pirmojo "Eurovizijos" atrankos etapo laidoje susigrūmė dar dešimt atlikėjų

Antrojoje pirmojo "Eurovizijos" atrankos etapo laidoje susigrūmė dar dešimt atlikėjų

Didžiojoje LRT studijoje penktadienį nufilmuota ir antroji pirmojo „Eurovizijos“ atrankos etapo laida. Dešimt garsių Lietuvos atlikėjų, atlikdami tarptautinėje „Eurovizijoje“ gerai pažįstamus kūrinius, stebino vokaliniais ir aktoriniais sugebėjimais.

Vakaro kovoje susirungė Monika Linkytė, „Pop ladies“, Neringa Šiaudikytė, Martynas Kavaliauskas, Mia, Kristina Radžiukynaitė, Soliaris, Tadas Vilčinskas, Ieva Zasimauskaitė ir Gintė Sičiūtė.

Į kitą etapą keliaus tik pusė šios atrankos dalyvių. Juos išrinks komisijos nariai, žiūrovai ir trys muzikos industrijos atstovai iš Rusijos, Vokietijos ir Švedijos. Komisiją, kuri kiekvienam atlikėjui skyrė vieną bendrą balą, sudarė režisierius Vytenis Pauliukaitis, operos solistas Edmundas Seilius, aktorinio meistriškumo specialistė, dėstytoja Adrija Čepaitė, muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys. LRT televizija šį etapą transliuos gruodžio 28 d. – tuomet žiūrovai galės balsuoti už mėgstamiausius atlikėjus.

Aukščiausio komisijos įvertinimo sulaukė merginų grupė „Pop ladies“ – jos pasirinko Serbijos atstovų 2007 m. „Eurovizijoje“ atliktą dainą „Molitva“. Atlikėjos atskleidė, kad dalyvauti nacionalinėje „Eurovizijos“ atrankoje nusprendė, kai sužinojo, jog atranka šiemet visiškai kitokia. Merginoms, norinčioms sulaužyti stereotipus ir įrodyti, jog gali dainuoti „gyvai“, tai buvo puiki proga.

„Mes būsime tos, kurios pralauš ledus ir užtildys visus, kurie sako, kad Lietuvoje merginų grupės negali dainuoti „gyvai“, – ryžtingai kalbėjo „Pop ladies“.

Dainą grupės merginos teigė pasirinkusios savarankiškai todėl, kad ji leido atsiskleisti jų vokalui, emocijoms ir pasirodyti visoms „kaip vienam kumščiui“.

„Žmonės, kurie sugeba sudainuoti šią dainą, tikrai parodo, kad gali stovėti scenoje ir turi puikius vokalinius sugebėjimus“, – LRT.lt sakė grupės narė Liepa Mondeikaitė.

Paklaustos, ar dainuoti serbų kalba buvo iššūkis, merginos prisipažino, jog L. Mondeikaitei teko pasistengti, Natalijai Bunkei bei Katažinai Nemycko, turinčioms slavų, o Baibai Skurstenei – netgi serbų kraujo, tai buvo nesunki užduotis.

Ekstazės apimta merginų grupė negalėjo nuslėpti savo džiaugsmo dėl komisijos vertinimų, tad bučiniais apipylė komisiją, o išėjusios iš salės dar ilgai negalėjo atgauti kvapo.

Daugiausiai komisijos ginčų sulaukė I. Zasimauskaitės pasirodymas, tačiau jis galiausiai taip pat buvo įvertintas aukščiausiu balu. Mergina dainavo Vokietijos atstovės 2011 m. „Eurovizijoje“ atliktą kūrinį „Satellite“, kuris, anot komisijos, nereikalavo ypatingų vokalinių sugebėjimų. Mergina prisipažino, jog šią dainą pasirinko tam, kad atskleistų savo charizmą ir aktorinius sugebėjimus, o ne vokalą.

„Šiemet visi atliko balades. Aš irgi galėjau tai padaryti, tačiau norėjau parodyti, jog atlikėjui „Eurovizijoje“ labai svarbu charizma ir tai, ką jis daro scenoje”, – kalbėjo I. Zasimauskaitė.

Mergina atskleidė, kad jos apsisprendimą dalyvauti atrankoje paskatino ir pasikeitusios konkurso sąlygos.

M. Kavaliauskas pasirinko 2008 m. danų atliktą kūrinį „All night long“. Publikos šiltai sutiktas dainininkas mėgavosi komisijos liaupsėmis ir aukščiausiu balu. Pasirinkęs sau tikusią ir, kaip pats sakė, patikusią dainą, atlikėjas teigė, jog ja norėjo parodyti, kad „Eurovizija“ – tai šventė.

„Eurovizijoje“ tikrai laimi ne tik daina ar gražus balsas. Yra labai daug faktorių, kurie įtakoja pergalę”, – paklaustas, kaip vertina „Eurovizijos“ konkurso atrankos pasikeitimus, teigė M. Kavaliauskas.

Visi dalyvavę atlikėjai vienbalsiai tvirtino, kad jie nori laimėti ir atstovauti Lietuvai tarptautinėje „Eurovizijos“ scenoje. Taigi žiūrovų laukia atkaklios atlikėjų kovos.

Šios laidos transliaciją per LRT galėsite stebėti ir už mėgstamiausius atlikėjus balsuoti gruodžio 28 d.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder