"Eurovizijos" atrankoje - skirtingų atlikėjų puokštė

"Eurovizijos" atrankoje - skirtingų atlikėjų puokštė

Retrospektyvinėje „Eurovizijos“ konkurso istoriją per 20 metų primenančioje laidoje paaiškėjo ir šių metų „Eurovizijos“ atrankos dalyviai - tarp jų ir tie, kurie jau atstovavo Lietuvai konkurse, ir tie, kuriuos televizijos žiūrovai pažįsta iš įvairių televizinių realybės šou.

Dėl galimybės atstovauti Lietuvai 2014 metų „Eurovizijos“ konkurse rungsis 20 atlikėjų. Savo jėgas išmėgins Donatas Montvydas, kuris atstovavo Lietuvai 2012 metais Azerbaidžane. Taip pat Sasha Song, Lietuvą reprezentavęs 2009 metais Rusijoje. Atrankoje dalyvauja ir Justinas Lapatinskas, Martynas Kavaliauskas, Vilija Matačiūnaitė, „Pop Ladies“, Monika Linkytė ir Jurijus Veklenka, Juozas Butnorius, Tadas Vilčinskas, Soliaris, Julija Jegorova, Neringa Šiaudikytė, Aistė Pilvelytė, Mia, Aleksandra Melnikova, „VIG Roses“ ir kiti.

Šių metų atrankos žada nemažai naujovių. Dalyvius vertins ekspertai iš užsienio šalių, tokių kaip Vokietija, Rusija ir Švedija. Jų vertinimai bus sumuojami. Pasikeitė ir nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos taisyklės. Šiemet atlikėjai ir kūrinių autoriai gali teikti paraiškas atskirai.

Laidoje, kuri bus parodyta Lietuvos televizijos eteryje gruodžio 14 dieną, buvo prisiminti visi 14 Lietuvos pasirodymų „Eurovizijos“ konkurse per 20 metų. Pirmą kartą 1994 metais „Eurovizijoje“ Lietuvai atstovavo dainininkas Ovidijus Vyšniauskas su daina „Lopšinė mylimai“. Šių metų atrankos dalyvis Justinas Lapatinskas atliko šią dainą kabodamas ore mėnulio formos ovale ir nenaudodamas jokių apsaugų.

1999 metais Izraelyje Lietuvai atstovavo Aistė Smilgevičiūtė su daina „Strazdas“. Laidoje A.Smilgevičiūtės kūrinį atliko muzikinio projekto „Auksinis balsas“ nugalėtoja, „Kelio į žvaigždes“ finalininkė, „Nacionalinės muzikos lygos“ čempionė dainininkė V.Matačiūnaitė. Ji taip pat nustebino sceniniu įvaizdžiu - ilga suknele.

2006 metais Graikijoje grupė „LT United“ su daina „We Are The Winners“ užėmė 6-ąją vietą. Tai aukščiausia vieta, kokią yra užėmusi Lietuva. Laidoje dainą atliko moteriškas kolektyvas, šių metų „Eurovizijos“ dalyvės merginų grupė „Pop Ladies“, kurią sudaro Natalija Bunkė, Katažina Nemycko, Liepa Mondeikaitė ir latvė Baiba Skurstenė.

Pats D.Montvydas pakartojo savo 2012 metų Švedijoje Lietuvai atstovavusį pasirodymą. Atlikėja Mia sudainavo praėjusių metų Lietuvos atstovo Andriaus Pojavio dainą „Something“. Mia teigė, kad atėjo laikas ir jai išbandyti jėgas „Eurovizijoje“.

Parengta pagal dienraščio „Respublika“ priedą „TV publika“

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder