"Jazz Voices" konkursas - be klaipėdiečių

"Jazz Voices" konkursas - be klaipėdiečių

Savaitgalį Klaipėdoje vykusioje XI tarptautinio jaunųjų džiazo vokalistų konkurso "Jazz Voices-2012" nacionalinėje atrankoje buvo suburta keturių Lietuvai atstovausiančių atlikėjų rinktinė. Bene pirmąkart per konkurso istoriją joje nėra klaipėdiečių.

Balandžio 12-15 d. uostamiestyje vyksiančiame konkurse kartu su užsienio šalių atstovais jėgas mėgins Lietuvos muzikos ir teatro akademijos studentės Laura Budreckytė, Veronika Čičinskaitė ir Jekaterina Pranevič bei Vilniaus kolegijos ugdytinė Gina Kazlauskaitė.

Vertinimo komisija: choro dirigentas, pedagogas Artūras Novikas, trombonininkas, vokalistas Skirmantas Sasnauskas ir gitaristas, dėstytojas Eugenijus Jonavičius ir jos pirmininkas Steponas Januška - ketvertuką išrinko iš 14-os nacionaliniame etape dalyvavusių jaunųjų šalies vokalistų.

Konkurso organizatorius, dainininkas ir pedagogas S. Januška, situacijos nedramatizuoja.
"Tai, jog šįsyk konkurse nebus klaipėdiečių, nereiškia, kad uostamiestyje nebeliko talentų. Tiesiog pakoreguota konkurso sistema kruopščiai filtruoja dalyvius, o šie turi galimybę įvertinti savo jėgas ir kauptis kitiems metams. Iš patirties žinau, kad geriausių rezultatų pasiekia tie konkursantai, kurie jėgas renginyje būna išmėginę ne vieną kartą. Todėl tikiu, kad uostamiesčio atstovai dar skins laurus", - sakė S. Januška.

Atrankos dėka lietuvaičiai anksčiau nei užsienio šalių atstovai sužino, ar dalyvaus konkurse, ir gauna šiokį tokį laiko rezervą repeticijoms. Užsieniečių, norinčių dalyvauti "Jazz Voices" konkurse, registracija vykdoma iki sausio.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder