Netrukus pasirodys naujas Vytauto Šiškausko albumas "Neišsiųsti laiškai"

Netrukus pasirodys naujas Vytauto Šiškausko albumas "Neišsiųsti laiškai"

Beveik prieš keturis dešimtmečius pradėjęs profesionalią muzikinę veiklą Vytautas Šiškauskas publikos pripažinimo sulaukė tik prieš penkerius metus, kai tapo vienu iš populiariausių Lietuvos atlikėjų. 2007 metais išleisti jo albumai „Ateina metas“ ir „Nemigo naktį“ sulaukė fenomenalaus pasisekimo, o paties dainininko sėkmė yra įspūdingas pavyzdys, kad svajonėms įgyvendinti amžiaus cenzas negalioja. 1957 m. gimusiam atlikėjui teko išmėginti ne vieną profesiją, beveik dešimtmetį jis buvo priverstas dirbti įvairius darbus JAV, kad galėtų finansuoti savo įrašus, tačiau visą šį laiką gyveno tikėdamas, kad dainuos, o žmonės jo klausysis. Pagaliau sulaukęs savo šlovės valandos, Vytautas Šiškauskas aktyviai koncertuoja visoje Lietuvoje, mielai pasirodo ir didžiosiose scenose, ir mažuose šalies miesteliuose, nes kaip niekas kitas žino populiarumo kainą.

2012 metų rugpjūčio 6 dieną prekyboje pasirodys naujas Vytauto Šiškausko albumas „Neišsiųsti laiškai“, kurio gerbėjai laukė jau keletą metų. Jame skambės 15 kūrinių, tarp kurių bus galima išgirsti ir visai negirdėtas dainas, ir jau didelio populiarumo sulaukusius hitus – „Nekaltinkit manęs“, „Menu visus“, „Vaikystės žemė“, „Neišsiųsti laiškai“ bei (visų gerbėjų dideliam džiaugsmui!) „Sveikinimų koncertų“ topą „Su gimtadieniu“.

Visoms albumo „Neišsiųsti laiškai“ dainoms muziką kūrė pats Vytautas Šiškauskas. Pasak dainininko, kūrybingiausias laikas jam yra vakaras arba naktis, kai niekas netrukdo ir galima pabūti pačiam su savimi. „Bet įkvėpimas dažniausiai aplanko visai netikėtai. Šiame albume yra kelios dainos, kurių muziką užrašiau prabudęs vidury nakties – tai „Nekaltinkit manęs“, „Man reik tavęs“ ir „M raidė“. Būna, kad kartais pagaunu kokį nors muzikinį derinį tiesiog iš mane supančios aplinkos: tai gali būti ir paukštelių čiulbėjimas, ir žoliapjovės keliamas triukšmas ar kitas atsitiktinis garsas... Tiesiog nugirsti kažkokį sąskambį ir galvoje pradeda dėliotis naujos dainos melodija. O apskritai – meilė žmogui, gamtai – tai tie paprasti dalykai, kurie suteikia gyvenimo džiaugsmą ir mane įkvepia kūrybai", – pasakojo Vytautas Šiškauskas.

Kai kuriems savo naujo albumo kūriniams tekstus atlikėjas rašė pats, tačiau didžiąją dalį žodžių sukūrė garsūs tekstų autoriai ir poetai. Vytautas Šiškauskas džiaugiasi, kad su daugeliu jų – Stasiu Žlibinu, Jonu Visocku, Vytautu Barausku ar Petru Dimša – pastoviai palaiko draugiškus santykius, susitinka ne vien dėl kūrybinių reikalų, o ir tiesiog pabendrauti. Kai kurių dainų tekstus, kaip antai Birutės Gaigalienės „Vaikystės žemė“ ar Reginos Algės Gudavičiūtės „Neišsiųsti laiškai“, dainininkas randa ir pats. „Mėgstu pavartyti mažais tiražais išleistas knygeles su liaudies eiliuotojų kūryba. Esu ten užtikęs žodžius ne vienai publikos pamėgtai savo dainai,“ – atskleidė Vytautas Šiškauskas.

Pats dainininkas teigė, kad iš albumo dainų jam pačiam labiausiai imponuoja „Man reik tavęs“, „Nekaltinkit manęs“, „Tėvui“, „Laukiu tavo laiškų“ ir „Mūsų čia žemė“. „Žinoma, kažkurį iš kūrinių išskirti sunku. Šiuo metu atrodo taip, praeis kažkiek laiko, ir nuomonė gali pasikeisti. Tad man būtų malonu, kad gerbėjai klausytųsi mano naujojo albumo ir patys susidarytų savo nuomonę. Žinau, kad publika niekada neklysta ir populiarumo sulaukia tos dainos, kurios labiausiai to vertos. Koncertų metu visada paaiškėja, kas labiausiai patinka žmonėms,“ – sakė Vytautas Šiškauskas.

Kalbėdamas apie savo naująjį studijinį darbą „Neišsiųsti laiškai“ Vytautas Šiškauskas sakė, kad jo dainos buvo įrašinėjamos nuo 2009-ųjų metų iki pat šios vasaros pradžios. Atlikėjas pasidžiaugė, kad įrašų sesijoms vėl pavyko suburti gerus muzikantus. Pagrindinis albumo prodiuseris ir instrumentalistas Arturas Sabilo dainininkui talkina jau ne pirmą kartą, o vieną dainą („Menu visus“) įrašyti padėjo Deivydas Zvonkus. Valerijus Ramoška atliko triūbos partiją kūrinyje „Mylėk ir aš mylėsiu“, Aleksandras Belkinas grojo lūpine armonikėle nuotaikingoje dainoje „Susitiko Petras Joną“. Vytautas Šiškauskas neslepia, kad seniai žavisi saksofonisto Aleksandro Fedotovo talentu, jie ne kartą yra groję kartu praeityje, todėl būtent šį muzikantą pasitelkė kūrinio „Prie seno namo“ įrašui. Keliose albumo dainose („Mylėk ir aš mylėsiu“, „Undinė“, „Man reik tavęs“) skamba ir Ievos Šimkonytės iš grupės „Studentės“ balsas. „Man patiko, kaip kartu skamba mūsų balsai. Visai gali būti, kad ateityje išgirsite ir tikrą mūsų duetą, jau yra tokių minčių,“ – teigė dainininkas.

Naują Vytauto Šiškausko albumą „Neišsiųsti laiškai“ išleis įrašų kompanija „Melodija“. Tai bus 98-asis leidinys jos kataloge.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder