"Skamp" po 4 metų grįžta su nauja kūryba

"Skamp" po 4 metų grįžta su nauja kūryba

Dešimt muzikinių albumų išleidusi grupė "Skamp" po beveik 5 metus trukusios pertraukos grįžta su nauju kūriniu "Revolution".

"Galbūt dėl to, kad niekad nelindom į televiziją, kai kurie galėjo pamanyti, kad "skampų" nebėra, tačiau mes neišsiskirstėme, tiesiog kurį laiką nieko nekūrėme", - sako grupės narys, muzikos ir tekstų kūrėjas Viktoras Diavara (Diawara). Po itin sėkmingo pasirodymo festivalyje "Karklė", kurio lankytojai pirmieji išgirdo šviežutėlį "Revolution", trijulė ryžosi savo naują kūrybą pristatyti visiems.

Po ilgos pertraukos - netikėtas skambesys

Galutinė singlo "Revolution" versija įrašyta šių metų pavasarį, tačiau kūrinys buvo brandinamas gerokai ilgiau.

"Šios dainos žodžius Erika parašė dar praėjusiais metais. Netrukus įrašėme šios dainos regio versiją, tačiau mums ji iki galo nepatiko", - naujos "Skamp" dainos istoriją pasakoja Vilius Alesius. V.Diavara priduria, kad daina atsirado dar tada, kai pasaulyje viena po kitos pradėjo kilti revoliucijos - Egipte, Sirijoje ir t.t. Galiausiai karinis perversmas įvyko ir jo gimtajame Malyje. "Skamp" visad buvo šiek tiek socialiai nusiteikusi grupė, tačiau apie viską, kas rimta, mes dažniausiai pasitelkdami muziką kalbėdavome su šypsena ir juokaudami. Šįkart apie rimtus dalykus pagaliau kalbame rimtai", - šypsodamasis komentuoja V.Diavara.

Daina atspindi šių dienų situaciją pasaulyje. Be to, ištikimiausius "Skamp" gerbėjus naujo singlo skambesys turėtų gerokai nustebinti, o jaunesnius - sudominti: "Taip, galutinėje kūrinio versijoje jaučiama didžiulė dabar labai populiaraus muzikos žanro - "dubstep" - įtaka", - priduria dainininkė E.Dženings (Jennings).

Kūrybos poreikį užpildė nauja veikla

Per tuos metus, kai "Skamp" nieko nekūrė, kiekvienas iš atlikėjų užsiėmė papildomomis veiklomis. Be to, kiekvienam per šiuos 5 metus gimė vaikų.

V.Diavara prieš trejus metus pagyvino Vilniaus kultūrinį gyvenimą atidarydamas menų fabriką "Loftas", o šiemet jis su savo komanda suorganizavo pirmąjį muzikos festivalį mieste "Loftas Fest" - su kempingu, trijų dienų bilietų ir pan.

"Taip, darbas su renginiais "Lofte", pažintys su muzikantais ir prodiuseriais iš viso pasaulio padėjo man atrasti, kuriuo keliu judėti. Manau, šiuos kelerius metus nieko nekūrėme būtent dėl to, kad neturėjome idėjos, nes daryti bet kaip mums neįdomu. Dabar turiu nemažai minčių, kurias noriu įgyvendinti", - sako V.Diavara.

Daugiau nei prieš metus E.Dženings su savo vyru Jurgiu Didžiuliu "pagimdė" naują muzikinį projektą "The Ball & Chain". Be to, Erica pradėjo mokytis muzikinio teatro meno Vilniaus kolegijoje.

V.Alesius atidarė aktyvaus laisvalaikio centrą po stogu pavadinimu "Kablys": "Čia yra propaguojama gatvės kultūra, meninė ir klubinė veikla. Pagrindinėje salėje yra įrengtas riedlenčių parkas", - trumpai savo nemuzikinę veiklą pristato Vilius.

Kalbos apie albumą

Paskutinį albumą "Kažką?!" trijulė išleido 2008 m. Paklausta apie perspektyvą padirbėti ties vienuoliktuoju "Skamp" albumu, kompanija nedvejojo:

"Gali būti, kad bus ir albumas. Tačiau kol kas norime kurti dainas ir jei iš to gims albumas - puiku", - sako tekstų autorė ir dainininkė E.Dženings.

Apie galimo naujo "Skamp" albumo idėją plačiau papasakojo V.Diavara:

"Mūsų karjera prasidėjo nuo to, kad su mumis po dainą sutiko įrašyti daugybė tuo metu jau labai populiarų ir gerbiamų muzikantų - nuo Andriaus Mamontovo iki grupės BIX, "Airija" ir t.t. Todėl dabar mes norime padaryti atvirkštinį variantą - mes norime įrašyti po dainą su mums naujomis, už mus gerokai jaunesnėmis grupėmis. O tokių tikrai yra daug, juk mes scenoje jau beveik 15 metų".

Jau prie pirmojo singlo "Revolution" prisidėjo gyvą elektroninę muziką kuriantys "Kick Punch Gang" ir jauna kokybišką popmuziką atliekanti grupė "Artrace" - tai du vaikinai, grojantys gitara ir violončele.

"Artrace" - talenginga grupė, susipažinau su jais, be abejo, "Lofte". Kai naujam "Skamp" "gabalui" prireikė šviežio kraujo, paskambinau jiems ir pasiūliau prisidėti dabar. Jie nepabūgo ir atvažiavo į studiją", - trumpai pirmosios muzikinės su jaunesniais muzikantais kolaboracijos istoriją prisimena V.Diavara.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder