Apie mažą ūgį, pavasarį ir Maironį

Apie mažą ūgį, pavasarį ir Maironį

Ketvirtadienį, kovo 29 d., "Švyturio menų doke" pavasariu džiaugtis kvietė muzikinė aktorių grupė iš Vilniaus "Liūdni Slibinai". Klavišų, stygų bei visokių barškančių daiktų pagalba tyla virsta muzika, o žodis tampa kūnu: kartais filosofiškai sustagarėjusiu, kartais moteriškai lanksčiu, o kartais ir mažo ūgio.

Grupės "Liūdni slibinai" siela - Dominykas Vaitiekūnas. Tai visų vaikų, moterų ir kai kurių vyrų džiaugsmas, grupės populiarumo garantas ir įrodymas, kad milžiniškai sielai sutalpinti užtenka nedidelio kūnelio.

Aistės Lasytės šypsena suteikia moteriško tyrumo bei prideda kūrybinės energijos vyrukams.

KONCERTE Klaipėdoje "Liūdni slibinai" buvo labai rimti ir nusiminę. Šoko, surengė ugnies šou, lipo ant baldų, kad pasiektų mikrofonus. Ir, kaip tikri rokeriai, fotografavosi su savo fanais "facebookui".

Vaidas Kublinskas - neapdovanotas humoro jausmu, todėl visuomet juokingas. Šis atlikėjas atlieka dar vieną labai svarbų darbą – koncertų metu užtempti laiką, kad nuo šokių pavargęs Dominykas atgautų kvapą.

"Batmanas" ir "Žmogus" – tai du gedulingai nusteikę žmonės, kurie esant tinkamoms aplinkos sąlygoms prideda savo tvirtas rankas prie "Liūdnų Slibinų" muzikos.

"Batmanas" (Jonas Lengvinas) tai dažniausiai daro būgnais ir pora lazdų, o "Žmogus" (Aušra Murauskaitė) šiam reikalui pasitelkia bosinę gitarą.

"Didelę dalį programos sudaro mūsų gerbėjų jau pamėgti kūriniai – tai dainos pagal J. Erlicko, Š. Banevičiaus, K. Binkio bei kitų žinomų poetų, lietuvių liaudies ir mūsų pačių kurtus tekstus.

Šiam turui parengėme ir tris naujus kūrinius, tarp kurių dvi modernios Maironio tekstų interpretacijos bei vienas autobiografinis Dominyko Vaitiekūno kūrinys, apdainuojantis mažų žmonių gyvenimo problematiką", - pasakojo grupės nariai.

"Lietuvos padangėje vyrauja nihilizmo debesys, o Maironis – puikus romantizmo atstovas. Nihilizmas kalba tik apie tai, kaip dabar yra blogai, o štai romantizmas pasakoja apie tai, kokia graži gamta! Turbūt niekam nekils klausimų, kas yra geriau", teigė jie.

Aktoriai juokauja: "Idėjos, kaip ir vaikai, atsiranda pačiomis įvairiausiomis aplinkybėmis – vienas randame kopūstuose, kitas gandrai atskraidina, dėl trečių ir paprakaituoti tenka... O kūrybai niekas kitas be kasdienio gyvenimo įkvėpti negali. Na, nebent nekasdieniškas gyvenimas."

"Mūsų grupė turi visus privalumus. Nevedę vyrai gali džiaugtis grupės moterimi (A. Lasyte), netekėjusios moterys – grupės gitaristu (V. Kublinsku), vaikai – mažuoju vokalistu (D. Vaitiekūnu), o visi susituokę, kurie ateina tik muzikos paklausyti, irgi nelieka nusivylę. Galime publiką ir prajuokinti: kartą Aistė, nusilenkusi po kūrinio, papuolė į spąstus- jos šukuosena įsivėlė į mikrofono stovo rankenėlę. Koncertą tesėme tik po 15 minučių gelbėjimo darbų",  - grupės privalomus įvardija aktoriai.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder